• Cesta k šťastiu bez alkoholu a drog - prednáška

          • Milí rodičia, veľmi si želáme, aby sa Vaše deti , najmä v teanegerskom veku, venovali radšej svojim talentom, záľubám a vzdelávaniu, než "krivým" cestám a závislostiam. Je preto veľmi potrebné, aby ste dobre poznali, čím sa vo voľnom čase Vaše dieťa zaoberá, s kým ho trávi. Rozprávajte sa s nimi často o tom, čo cítia, či sú šťastní, alebo sklamaní. Nepodceňujme tento dôležitý čas - čas pre rozhovor s mladým človekom. Pekný víkend.

            Mgr. Anna Rybárová, RŠ a kolektív ZŠ Slovinky

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov - oznam pre rodičov v ŠKD

          • Milí rodičia žiakov v ŠKD, oznamujem Vám, že z organizačných dôvodov, kvôli vzdelávaniu učiteľov, bude ŠKD v pondelok 25.9.2023 pracovať len do 14:00h. Prosíme, aby ste si v tento deň vyzdvihli deti skôr. Ďakujeme pekne za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Celoškolské a triedne rodičovské združenie

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom, že dňa 28.9.2023 o 15:30h sa v škole uskutoční celoškolské rodičovské združenie. Tešíme sa na Vás. Veríme, že Vám rodinné i pracovné povinnosti dovolia stretnúť sa s nami na prahu školského roka 2023 /2024.

            PROGRAM:

            1.Privítanie

            2. Prerokovanie školského poriadku.

            3. Oboznámenie s inováciou školského vzdelávacieho programu.

            4. Organizačné informácie - plavecký výcvik, Škola v prírode.

            5. Aktívna činnosť inkluzívneho tímu na škole - rozvrh ped. asistentov.

            6. Diskusia.

            Triedne rodičovské združenia sa uskutočnia taktiež 28.9.2023, ale už podľa pokynov a časovej dohody s triednymi učiteľkami, ktoré Vás budú informovať po jednotlivých ročníkoch.

            Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Oznamy - krúžky

          • Milí rodičia venujte, prosím, pozornosť tomuto oznamu.

            1. Zverejňujeme zoznam krúžkov i s časovým harmonogramom. Došlo k menším zmenám. Pohybové hry a Športový krúžok tento rok nebudú pracovať z osobných i organizačných dôvodov vedúcich krúžkov.  Naopak dobrá správa je , že pribudne krúžok 3D tlač a programobvanie pre žiakov 5.- 9. ročníka. 

            Vzdelávacie poukazy odovzdajte, prosím dozajtra - 14.9.2023. Bola by veľká škoda, ak by Vaše deti túto dotáciu na krúžky nevyužili. Vďaka nej majú krúžky zdarma.

            2. Telefónna linka v ŠKD už je obnovená a telefónny kontakt 053/447 21 85 - je opäť funkčný.

            Pekný deň. Mgr. Anna Rybárová , RŠ

             

          • Kontakt Školský klub detí

          • Milí rodičia detí v Školskom klube, nakoľko nám Slovak Telekom doručil nesprávny aparát, musíme ho zameniť. Nedá sa preto na zverejnený kontakt dovolať. Kým to prebehne volajte , prosím , na číslo : +421 53/429 81 85. Ospravedlňujeme sa za ťažkosti. Riešime to.  Ďakujeme za porozumenie. Pekný deň. 

            Mgr. Anka Rybárová, RŠ

          • Atraktívne vzdelávacie programy na našej škole

          • Aj v tomto školskom sa na našej škole vyučuje predmet:

            Viac ako peniaze (VaP) ,

            cez ktorý vďaka výborným metodickým materiálom a šikovným pani učiteľkám rozvíjame pravidelne finančnú gramotnosť našich žiakov už od 1. ročníka až po 9. ročník.

            Taktiež sa cez vzdelávací program portálu JaSlovensko.sk venujeme digitalizácii vzdelávania, robotike a programovaniu. Micro: bity, ktoré nám pravidelne zabezpečuje Nadácia Pontis sa stali obľúbenou aktivitou na hodinách informatiky. Tieto programy pripravuje Mgr. Adriana Parimuchová

            V tomto školskom roku sme pridali pre našich žiakov aj naozaj rozsiahly vzdelávací program:FENOMÉNY SVETA a začali sme aktívnu spoluprácu so skúsenými pedagógmi pre vzdelávanie 21. storočia a to zo vzdelávacieho centra EDULAB Bratislava. Naše učiteľky tak budú mať dostupný nádherný digitálny vzdelávací obsah vrátane edukačných videí i BBC.

            Snažíme sa pre našich žiakov zabezpečiť naozaj maximum, aby mohli v živote uspieť na pracovnom trhu a boli pripravení na budúce aj digitálne povolania v spoločnosti.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Vzdelávacie poukazy na krúžky

          • Milí rodičia a žiaci, v pondelok prinesú domov Vaše deti vzdelávacie poukazy na krúžky. Prosíme, aby ste ich podpísali a ceruzou na druhú stranu napísali, ktorý krúžok pre dieťa vyberáte, príp. ktorý si žiak /čka vybrali.

            Zároveň Vás žiadame, aby ste povzbudili svoje deti tráviť voľný čas tvorivo a aby neostali tieto poukazy len tak doma. Nuda je najhorší nepriateľ mladého človeka. Pripravili sme pestrú ponuku, v ktorej môžu Vaše deti uspieť.

            Kolektív ZŠ, Slovinky

          • Poďakovanie Mgr. Vladke Vaľkovej za jej ľudský a pedagogický prínos pre našu školu

          • Milí rodičia a žiaci, predovšetkým 3. ročníka, v tejto triede dochádza k zmene triednej pani učiteľky, Mgr. Vladimíry Vaľkovej, nakoľko sa končí jej pracovný pomer uzavretý na dobu zastupovania Mgr. Márie Labašovej, ktorá bola na materskej a rodičovskej dovolenke.Poďakovanie terajšej triednej učiteľke a predstavenie novej triednej učiteľky prebehne ešte i na rodičovskom stretnutí v rámci ZRPŠ, teraz v septembri. 

            POĎAKOVANIE

            V mene kolektívu ZŠ, Slovinky 71, sa chcem zo srdca poďakovať našej milej kolegyni, Mgr. Vladimíre Vaľkovej, za roky príkladnej pedagogickej práce pre našu školu. V týchto dňoch sa končí jej pracovný pomer, ktorý trval počas zastupovania čerpania materskej a rodičovskej dovolenky našej kolegyne, Mgr. Márie Labašovej.

            Milá Vladka, ďakujeme Ti i za cenné priateľstvo, každodennú spoluprácu a spoločný smiech. Želáme Ti na novom pôsobisku, na tej novej plavbe životom, ktorá je pred Tebou, veľa zdravia, nových priateľstiev a pracovných úspechov. Verím, že sa tým to naše nekončí a máme i naďalej miesto v Tvojom srdci.

            Zároveň vítam medzi nami našu kolegyňu Mgr. Máriu Labašovú, ktorá sa k nám vracia od pondelka, 11.9.2023 zo svojich krásnych materských povinností, už aj k tým školáckym ako triedna učiteľka 3. ročníka. Vitaj, späť ,Majka.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy a celý kolektív ZŠ, Slovinky

          • Informácia pre rodičov v rámci aktuálneho škol. poriadku

          • Milí rodičia venujte, prosím, pozornosť informáciám, ktoré boli aktualizované v školskom poriadku:

             Telefonovanie rodičov do školy:

            1. Rodič ospravedlňuje žiaka z vyučovania triednej učiteľke, príp. v riaditeľni školy najneskôr v deň, keď bude žia/čka chýbať a to od 7:30- 7:50h . Ak učiteľka nevie, čo je so žiakom, eviduje neúčasť ako neospravedlnenú. Je v záujme rodiča, aby kontaktoval školu. Nie je povinnosťou učiteľky ráno hľadať rodiča a zisťovať, prečo žiak v škole chýba.
            2.  Telefonovať pedagogickým zamestnancom (PZ) je možné len v čase od 7:30 - 7:50 a potom až po skončení ich vyučovacej povinnosti od 13:30h. Počas vyučovania PZ telefonovať nemôže. V tomto čase mu môžete napísať správu na Edupage, ktorej sa bude venovať po skončení vyučovacej povinnosti. Prosíme, aby ste tento pokyn rešpektovali. V nutnom prípade môžete zavolať na pevnú linku školy a budeme sa Vašej požiadavke venovať, príp. odovzdáme informáciu Vašim deťom cez prestávku.
            3. Telefonovať PZ/OZ  poobede je možné len v rámci ich pracovnej doby , t.j. max. do 15:30h, napísať správu na Edupage samozrejme môžete stále, PZ/OZ sa im budú počas pracovnej doby určite venovať.
            4. Telefonovanie do ŠKD - 053 /447 21 85 -zakúpili sme nový aparát, starší sa už kazil, za čo sa ospravedlňujeme, ak bol problém. Veríme, že sa kúpou nového aparátu tento problém odstránil.
            5. Kontakt na školskú psychologičku :  mobil : 0904 606 924 - možné kontaktovať od 7:30 - 15:30h počas pracovných dní.
            6. Telefonovať svojim deťom môžete taktiež až po skončení poslednej vyučovacej hodiny. Žiaci musia mať mobily v čase vyučovania  od 7:30 - 13:30h - vypnuté.
            7. Ohľadom ospravedlnenia dieťaťa z vyučovania na 5 dní rodičom z dôvodu ochorenia je zákonom umožnené. Avšak v prípade, že žiak vynechá z predmetu 30% a nebude možné ho hodnotiť, bude mu z predmetu nariadené komisionálne preskúšane z učiva , ktoré vynechal.
            8. Pri podozrení, že žiak opakovane ostáva  5 dní doma a že je táto možnosť pravdepodobne zneužívaná na svojvoľné nechodenie do školy, riaditeľka školy si rodiča predvolá a bude žiadať potvrdenie od lekára.
            9. Ak bude žiak, počas chýbania z dôvodu ochorenia, videný vonku, že porušuje liečebný režim a napr. sa počas chýbania v škole vonku hrá s kamarátmi, bude jeho neúčasť v škole neospravedlnená.

            Ďakujem za pozornosť. Pekný deň.

            Mgr. Anna Rybárová, RŠ

             

             

             

             

          • Oznam rodičom - čipy

          • Milí rodičia, chceme Vás pekne poprosiť, zdôraznite deťom, aby si viac dávali pozor na čipy. Zabezpečte im na čip možno nejaké puzdierko na krk, alebo niečo viac bezpečné, aby sa predišlo stratám. Väčšinou sa opakujú tie isté deti, čo čipy pravidelne hľadajú, alebo ich stratia. Pre nás je to pravidelná práca navyše telefonovať do jedálne, že dieťa je v škole a na obed príde, len hľadá čip a musíme stále znovu registrovať nové čipy.Prijali sme preto rozhodnutie, že pri tretej strate čipu u toho istého žiaka  už bude poplatok za nový čip  5€. Ďakujeme za porozumenie.

            A ešte straty nálezy : od júna máme v zborovni tieto predmety a nevieme zistiť komu patria. Prosíme, ak ste ich spoznali, pošlite za nami svoje dieťa, že mu vec odovzdáme. Vďaka. Prajeme pekný deň.

            Kolektív ZŠ, Slovinky

          • Fenomény sveta v našom školskom programe

          • V tomto šk. roku začíname oficiálnu spoluprácu s pedagógmi zo vzdelávacieho centra EDULAB Bratislava.

            - Fenomény sveta sú školský program zameraný na medzipredmetovú výučbu.

            - Učiteľom ponúkajú efektívny nástroj na spestrenie a zatraktívnenie metód každodenného vyučovania.

            - Žiakom ukazujú svet v celistvosti formou projektové, zážitkovéh a blokového vyučovania.

            Tešíme sa na spoluprácu s týmto odborným tímom.

            Mgr. Anna Rybárová, RŚ

          • Účelové cvičenie žiakov na II. stupni

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že sa v dňoch 7.- 8. 9. 2023 uskutoční účelové cvičenie žiakov II. stupňa.

            Organizácia :

            1. ŠTVRTOK- teoretická príprava od 7:55h

            (5. vyuč. hodín) v priestoroch školy

            2. PIATOK - praktická časť - v teréne (príroda okolo školy)

            - zraz pred školou o 8:30h

            - návrat o 12:35h, obedy v riadnom režime

            ŽIACI nutné mať :

            - teplé, športové oblečenie (dievčatká -nie tenké legíny, tenké tričká),

            - kvalitná obuv do lesa ( nie tenké balerínky)

            - desiata, pitný režim

            I. stupeň sa učí riadne podľa rozvrhu.

            Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. A. Rybárová, RŚ

          • Oznam pre rodičov žiakov z rím. katol. NBV

          • Zápis detí na PRVÉ Sv. PRIJÍMANIE

            Milí rodičia, v pondelok 4.9.2023 o 16:30h sa na farskom dvore uskutoční zápis detí 3. ročníka farnosti Krompachy a filiálky Slovinky na Prvé sväté prijímanie.

            - účasť aspoň jedného rodiča nutná,

            - pre deti bude počas administrácie a pohovoru s rodičmi pripravená biblická cesta kráľa Dávida,

            - spoznajú odvahu kráľa Dávida, ktorý sa nebál postaviť ani obrovskému Goliášovi a premohol zlo, ktoré hrozilo mnohým,

            - za vyriešené úlohy získajú posolstvo pre svoje srdce ( ..a nejakú dobrotu)

            Tešíme sa na Vás. Mgr. Stanislav Kocúr a jeho tím

      • Kontakty

        • Základná škola, Slovinky 71
        • +421 53/429 81 85 - Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy +421 53/447 21 85 - vychovávateľka ŠKD +421 902 072 224 - ekonómka školy
        • Slovinky 71 053 40 Slovinky Slovakia
        • 35 546 034
        • 2021668627
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje