• Chemická show pre žiakov

          • Dnes si mali možnosť naši žiaci vypočuť zaujímavú prednášku zo sveta alchýmie spojenú s názornými pokusmi a ukážkami, čo všetko je možné vo svete vedy. Bola to zážitková veda, kde si i žiaci mohli vyskúšať rôznorodé pokusy. Pán školník bol v strehu s hasiacim prístrojom - nikdy neviete, ako si to napokon tá veda uchopí ten pokus .Zazneli rany ako z dela , z telocvične vychádzali kúdoly dymu ešte hodinu po skončení prednášky. Skrátka chemická show so všetkým, čo k tomu patrí. Ďakujeme.

            Pripravila : Mgr. Pavlína Tomašková

          • Medzinárodná matematicko-fyzikálna logická súťaž v Košiciach

          • V piatok 25.11. sme sa zúčastnili tejto napínavej súťaže v silnej konkurencii na Gymnáziu v Košiciach. Sily si merali aj naši 3 žiaci z ôsmej triedy (Ema Šefčíková, Tomáš Čarný a Nina Sofia Rimská) a jeden žiak z 9.triedy Samuel Pohly. Ďakujeme za reprezentáciu. Každá súťaž je príležitosť pre žiakov rozšíriť svoje obzory a získať nových kamarátov a skúsenosti.

            Pripravila : Mgr. Lucia Klapáčová

          • Beseda so špeciálnym hosťom - rodeným Angličanom - Jamie z Walesu

          • Túto zaujímavú besedu si užili všetci žiaci 6.-9.ročníka. Náš hosť veľmi pochválil ich jazykovú zdatnosť - dokázali mu klásť otázky bez väčších problémov a porozumeli taktiež jeho odpovediam

            Hlavnou témou bolo porovnávanie školstva - zaujímali sme sa o ich systém vzdelávania, ako prebieha štúdium žiakov u nich. Zaujalo nás, že je v školách u nich zavedená povinná školská uniforma, majú menej voľných dní - štátnych sviatkov. Vzdelávajú sa v škole denne do 15:30 a majú oveľa viac domácich úloh. Vyučuje sa v časových blokoch, podľa vzdelávacích oblastí a nedržia sa striktne predmetov. Nemajú teda tak pevný rozvrh ako je tomu u nás. Rozhovor bol naozaj prínosný. Veríme, že pre obe strany.

            Jamie je ochotný prísť opäť niekedy nabudúc. Bola to pre žiakov výborná príležitosť otestovať si svoje jazykové znalosti.

            Pripravila : Ing. Liana Koňarová

          • Šprincove Krompachy

          • Súťaž v prednese náboženskej poézie a prózy zažila ďalší úspešný ročník krásneho slova, umeleckého prednesu a odkazu mnohých autorov, ktorý zaznel vďaka talentu 106 zúčastnených žiakov. Našu školu reprezentovalo 5 žiačok : Lucia Papcunová (4.roč.), Vanesa Bertová, Sofia Gubová (5. roč.), Linda Maňovská, Vanesa Ďorková a Tatiana Horváthová (6. roč.) . Práve Tatiana vo veľkej konkurencii obsadila pekné 3. miesto. Blahoželáme, Táňa, a tešíme sa z Tvojho úspechu! Ďakujem ale všetkým žiačkám, ktoré reprezentovali našu školu. Každá súťaž znamená, že žiak urobil pre svoju školu viac ako musel a my si to vždy veľmi ceníme. Vďaka, kočky. Organizátorom ďakujeme za pozvanie a výbornú organizáciu.

            Žiačky pripravila : Mgr. Anna Rybárová

          • Projekt: Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Milí rodičia, žiaci a priatelia našej školy! Rozhodli sme sa tento rok zapojiť do aktivity : "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok." v rámci ktorej obdarujeme seniorov v našom okolí.

            Vaše milé pozornosti môžete doniesť do školy najneskôr do štvrtka 1.12.2022  Čím môžete prispieť?

            Pozrite si, prosím, priložený plagát. Zamerajme sa, prosím, i na trvanlivosť potravín. Už teraz ďakujeme za Vašu  ochotu. Urobme sviatky Vianoc krajšími aj tým, ktorí nám pripravili životné cesty. Najchudobnejší je človek, ktorý sa už nevie rozdeliť.

            Koordinátor projektu na škole : Mgr. Pavlína Tomašková

          • Priateľský turnaj vo vybíjanej na Gymnáziu v Krompachoch

          • V rámci Dňa študenstva  a týždňa aktivít pre mladých sme prijali pozvanie z Gymnázia v Krompachoch na priateľský turnaj vo vybíjanej so žiakmi z okolitých základných škôl. Dievčatá a chlapci sa s celou vervou pustili do porovnávania síl. Je to výborná príležitosť porovnať si zdatnosť s rovesníkmi. Vrátili sa všetci veselí a bohatší o nových kamrátov,  telocvikár Martin  s ohryzenými nechtami. ale spokojný, že vieme, kde sa dá ešte zlepšovať. Ďakujem za bojovnosť našim reprezentantom:  Vanesse Pačanovej, Ivane Belinskej, Sabine Sabovej, Nikole Vojačekovej, Samanthe Salugovej, Nikolasovi Kodajekovi,Patrikovi Goroľovi,Petrovi Senderákovi, Samovi Kieferovi, Erikovi Ontkovi  a Samovi Pohlymu , no a samozrejme i p. Mgr. M. Mikulovi za prípravu žiakov. Vďaka.

            Mgr.Anna Rybárová, RŠ

          • Mladí mladým - deň tolerancie a študenstva

          • "Našou úlohou nie je len pripraviť mládež čeliť tvrdému a neúprosnému svetu. Našou úlohou je naučiť ich urobiť svet lepším miestom." 

            TANEC PRIATEĽSTVA - škola  žila 15. novembra pre mladých viac ako bežne. Prváci mali iba tlieskať, keďže tanec ešte nepoznajú.. ale nedalo sa im odolať. Biela dnes zvýraznila odkaz , že všetci máme rovnakú hodnotu, bezohľadu na vierovyznanie, farbu pleti, názorov, bezohľadu na čokoľvek. Mať k sebe úctu - to je všetko, čo potrebujeme pre pekný deň.❤️

             Ďakujem  celému pedagogickému kolektívu za dnešnú obetavú prácu, ktorú ste odviedli pre našu "omladinu" Ďakujem lektorovi , p. MUDr. B. Vaščákovi, delegátom žiackeho parlamentu za moderovanie : Ivanke Belinskej, Sabinke Sabovej, Hugovi Haľkovi, Samovi Kieferovi , Linde Belinskej za pomoc pri usmerňovaní mladších žiakov pri tanci priateľstva a  všetkým našim žiakom za aktívny prístup k aktivitám.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Riaditeľské voľno 18.11.2022 - aktualizačné vzdelávanie učiteľov

          • Riaditeľka školy vyhlasuje na deň 18.11. 2022 (v piatok)  Riaditeľské voľno pre 1. aj 2. stupeň ZŠ, Slovinky 71 ,z dôvodu  aktualizačného vzdelávania pedagógov. Jedáleň nebude pre žiakov variť obedy a nebude pracovať ani ŠKD. Ďakujeme za porozumenie.


            S pozdravom :  Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Pestujeme medzipredmetové vzťahy

          • Čo môže spájať dejepis s prírodnými vedami? Napr. baníctvo - jeho význam v histórii a prírodovedné zaujímavosti, ktoré nás z banských štôlní zaujímajú i dnes. Keďže ich máme v našej obci doslova na dosah, opustili sme na chvíľu interaktívny svet vzdelávania a vykročili sme "dotknúť sa " faktov.

            Pripravili : PaedDr. Lenka Dzuriková, Mgr. Pavlína Tomašková

          • Spoznávame cudzie jazyky. Lektormi boli naši deviataci

          • Lekcie a aktivity si deviataci pripravili pre žiakov 2., 3. a 4. ročníka - ešte v rámci Európskeho dňa jazykov. Žiaci si z toho odniesli nezabudnuteľné zážitky. Učili sa počítať počítať do 10 po španielsky, francúzsky a japonsky, napísať si svoje meno v ruskej azbuke. Naučili sa základné znaky posunkovej reči, aj pozdravy v rozličných jazykoch. Na záver si s deviatakmi zaspievali a zatancovali Head, shoulders,…

            Boli to veľmi vydarené hodiny Naším deviatakom patrí veľká pochvala.

            Pripravila : Ing. L. Koňarová

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje