• IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

          • Slávnostne a oficiálne sme dnes privítali prvákov vo "veľkej škole". Bola to veľká sláva, tréma, výzdoba i napätie už od samého rána. Zvedavé nosy vykukovali z triedy a nedočkavo očakávali, kedy to už všetko začne. A veru začalo. Pasovanie za prvákov sprevádzalo želanie úspechov, radosti, prekonaných prekážok , dobrých známok a dobrých kamarátov. Nechýbali súťaže, dobroty a veselý tanec. Ďakujeme rodičom zo ZRPŠ za sladkú, chutnú tortu. Detský smiech a radosť sa ozývali školou. Veď čo je viac, ako keď žiak/čka chodí do školy rád. Ďakujeme p. pedag. asistentkám: Mgr. Klaudii Kožárovej a Mgr. Lenke Patzovej za pomoc pri organizácii slávnosti.

            Pripravila tr. učiteľka : Mgr. Lucia Sabová

          • " NÁDEJ DUBČEK "- vzdelávame sa v divadle

          • „Bojoval za to, čomu veril, a robil to, čo mu okolnosti dovolili.“

            Pri príležitosti 17. novembra sa žiaci 8. a 9. ročníka našej školy zúčastnili na divadelnom predstavení NÁDEJ DUBČEK, ktoré si pripravilo Mestské divadlo Trenčín v budove Historickej radnice v Košiciach. Na príbehu významnej, medzinárodne uznávanej osobnosti Alexandra Dubčeka, predstaviteľa „socializmu s ľudskou tvárou“, sledovali zároveň dejiny Česko-slovenskej republiky.

            Pripravili : Mgr. Mária Szabóová, PaeDr. Lenka Dzuriková

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov na ZŠ Slovinky

          • Aktualizačné vzdelávanie na ZŠ Slovinky - lektorky z OZ Rodič ľavou zadnou z Bratislavy:

            JUDr. Ivett Pavlis a Ing. Zuzana Hanzelová

            Štvrtok 16.11.2023  sme v škole venovali vzdelávaniu pedagógov a inkluzívneho tímu na dve atraktívne témy :

            1. Pamäťové techniky učenia a myšlienkové mapy

            2. Aktivity na zvládanie emočne náročných situácií v triede

            Touto cestou sa chcem zo srdca poďakovať lektorkám, ktoré priniesli so sebou naozaj bohatú výbavu aktivít a príkladov ako učiť inak. Veľmi cenné boli aktivity ako spoznať emócie žiakov a ako budovať podnetnú klímu pri vzdelávaní.

            Súčasťou podujatia bolo aj odovzdanie škole naozaj bohatého arzenálu materiálov, ktoré sa dajú ihneď využiť na ranné kruhy, ale i na spoznávanie osobností žiakov.

            Získali sme taktiež zľavu na on line videoknižnicu ich združenia, kde sa na poruchy učenia a správania môžeme pozrieť skrz osobné svedectvá žiakov, ktorí sú už dospelí a rozprávajú o svojom "integrovanom zápase v živote v systéme nášho vyučovania. Boli sme príbehom naozaj dojatí, ako naše konanie vnímajú žiaci s ťažkosťami.

            Nevyhnutná je aj aktívna spolupráca s rodičom.Pripravíme aj vzdelávanie pre rodičov žiakov so špeciálnymi potrebami.

            Pripravila : Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka ZŠ, mentorka RCPU Gelnica, Spiš

          • Pasovačka žiakov 2. ročníka do školskej knižnice

          • Aj tento školský rok naša knižnica uvítala nových "knihomoľov". Naši druháci už úspešne ovládajú celú abecedu, čo nám dokázali pri hľadaní a čítaní indícií poschovávaných po celej škole. S úlohami si hravo poradili, za odmenu ich rytier oficiálne pasoval za čitateľov.

            Pripravila: Mgr. Mária Szabóová

          • Upozornenie pre rodičov a žiakov

          • Regionálny úrad školskej správy v Košiciach poslal na školu oficiálne upozornenie pre rodičov a žiakov na nebezpečnú skupinu na Whatsapp - komunikačnej platforme – „Přidej co nejvíc lidí“, ktorá sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl a pred ktorou je potrebné vystríhať zákonných zástupcov aj zamestnancov školy.

            V skupine sú zasielané mladistvým agresívne, násilné a iné nevhodné obsahy , vrátane s návodmi na samovraždu a pod.

            Je potrebné deťom skontrolovať mobily a v prípade, ak by Vaše dieťa bolo touto skupinou oslovené, je potrebné to hlásiť na polícii.

            Celé znenie upozornenia si môžete prečítať v prílohe správy. Link  je pod obr.

            Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Súťaž v stolnom tenise

          • Okresné majstrovstvá žiakov a žiačok v stolnom tenise -( súťaž družstiev) sa konali 7.11. a 8.11.2022 v Spišskej Novej Vsi.

            Družstvo chlapcov reprezentovali :

            Tomáš Čarný, Hugo Haľko, Sebastián Štec

            Družstvo dievčat reprezentovali : Zara Haľková, Liana Patzová, Adela Maňovská.

            Držali ste sa statočne, žiaci. Sily boli vyrovnané a tešíme sa z Vašej účasti. Nevzdávať sa a byť vytrvalí, to je základ úspechu.

            Pripravila : Ing. Liana Koňarová

          • Riaditeľské voľno 16.11.2023 - štvrtok

          • Riaditeľské voľno - aktualizačné vzdelávanie učiteľov

            Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vyhlasuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (vzdelávanie učiteľov) a to na deň 16.11.2023 (štvrtok). Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy.

          • Poďakovanie riaditeľky školy

          • Riaditeľka školy ďakuje p. Jozefovi Pačanovi a jeho kolegom z firmy Exklusiv za výkopové práce, p. Ďuďžikovi za opravu poruchy v potrubí.

            Všetkým ďakujem za veľmi rýchle a kvalitné odstránenie havarijného stavu prasknutého potrubia v zemi, v dôsledku čoho škola nemala tlak vody v hydrantoch. Sme radi, že naši bývalí žiaci a rodičia našich žiakov sú takto ochotní byť pre svoju školu oporou v náročnej situácii a to dokonca v čase sviatku, na úkor osobného voľna a do neskorých večerných hodín. Ďakujem aj p. Petrovi Zavadovi za zaobstaranie pracovníkov na zistenie poruchy a p. školníkovi za pohotovosť a súčinnosť i vo voľnom čase. Vďaka, chlapi, čo by sme tu, my dievčatá, s tým inak bez Vás urobili. Ceníme si to.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Právo pre každého

          • Dnes nás navštívili kolegovia z OZ Labyrint, aby našim žiakom hudobne i slovom komunikovali veľmi dôležité mantinely ľudskosti, za ktoré by žiaden slušný človek nemal ísť. Žiaci si tak aj od našich hostí vypočuli i zaspievali, že šikanovanie nepatrí do triedy, ani do života, taktiež žiadne násilie, ani zastrašovanie nemá miesto v našej škole. Zopakovali sme si, že závislosti ničia zdravie a že človek musí niesť zodpovednosť za svoje slová a správanie. Podporujme sa navzájom a pamätajme na práva každého. V škole si toto logo pripomenieme i farebným oblečením, ktoré bude symbolom toho, že sme to pochopili a podporujeme to.

          • Večerná on-line škola pre vzdelávanie rodičov: SPREVÁDZANIE DETÍ SVETOM INTERNETU

          • Vedomé a rešpektujúce rodičovstvo

            Milí rodičia, dovoľujem si Vás pozvať na pravidelné on-line kurzy pre rodičov v rámci večernej online školy NKS MPSVaR SR, tentokrát v téme: „Vedomé a rešpektujúce rodičovstvo. Sprevádzanie detí svetom internetu“ s lektorom Michalom Božíkom z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie, ktorá sa bude realizovať dňa 9.11.2023 o 17:30.

            ( V pôvodnom dátume dňa 26.10.2023 sa z dôvodu technických problémov nepodarilo pripojiť všetkým, ktorí mali záujem).

            Údaje potrebné na zapojenie:

            Zoom WEBINAR: https://us06web.zoom.us/j/87362869805

            FB event: https://fb.me/e/3XXUU7Et7

            Garant vzdelávania : Mgr. Zuzana Plíhalová

            koordinátorka ochrany detí pred násilím| oddelenie podpory ochrany detí pred násilím |sekcia rodiny

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Poďakovanie obecnému zastupiteľstvu

          • Riaditeľka školy zo srdca ďakuje poslancom obecného zastupiteľstva: p. Bc. Gabriele Kopnickej, Mgr. Lucii Sabovej, Ing. arch. Matejovi Ferencovi a Ing. Petrovi Oeserovi za podporu projektu Modernizácia školy, ktorú vo svojej výzve vyhlásilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Ďakujem p. Ing. Danielovi Perháčovi za vypracovanie podkladov a vizualizácií k projektu. Vďaka tomuto projektu môžeme úspešne zmodernizovať učebňu chémie a vzdelávanie prírodných vied a taktiež vybaviť školu moderným bezbariérovým vstupom do budovy.

            Verím, že spoločne so zriaďovateľom školy sa nám podarí úspešne dotiahnuť projekt po jeho schválenie na MIRRI v Bratislave. Držme si palce. Ďakujem každému z Vás.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Šarkaniáda rozosmiala areál školy

          • Dnes nám pani jeseň dopriala na prehliadku šarkanov naozaj krásne slnečné a veterné počiasie. Pani učiteľky so svojimi žiakmi vyrobili svojich triednych papierových " zápasníkov", pridali sa i drobci s rodičmi ,či starými rodičmi a zábave už nič nebránilo. S perníkovou dobrotou medzi nás zavítala i pozvaná p. prednostka, Ing. Mária Grisáková ,ktorá odmenila žiakov i za p. starostku, Mgr.Máriu Kopnickú, ktorá sa ospravedlnila pre pracovné povinnosti. Podujatie sprevádzali i jesenné hry, ktoré prinútili žiakov pobehať polovicu areálu školy a pišťať, čo hrdlo dovolí .Veľa nechýbalo a boli by sme sa k nim pridali tiež.😎✌️😀Na svahu im zábavu v dobrom závideli, vetrom postrapatené, učiteľky. Tešíme sa zase o rok.

            Mgr. M. Labašová, p.vych. L. Susová

          • Šarkaniáda za dverami

          • Milí rodičia a žiaci ročníkov 1.-5., pripomíname Vám, že vo štvrtok si treba dávať v školskej záhrade pozor, lebo budú všade lietať šarkany a je viac než isté, že pod každým z nich je jeden behajúci "špunt"Šarkany už majú pani učiteľky so žiakmi prichystané, ale ak máte doma malých súrodencov našich žiakov a chcú sa s nami zabaviť, kľudne príďte, budeme len radi.Podujatie sa začne 2.11. 2023 od 13:45h v areáli školy.Pripravuje : Mgr. M. Labašová a p. vych. L. Susová

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje