• Imatrikulácia v 1. ročníku

          • Pre naše slečny v 1. ročníku nebol veru utorok len taký obyčajný deň. Ako by aj mohlo byť - pasovanie za prváka do veľkej školy  - všedným dňom? To sa ani nedá. Naši oslávenci najprv museli splniť pár rozhodujúcich úloh, ktoré im pripravila na zámku pani kňažná. Krásne vyzdobené dvorany svedčili o tom, že aj pre ňu to bola veľká paráda. Splnené úlohy žiakom otvorili bránu k SĽUBU PRVÁKA , k pasovaniu veľkou ceruzou, k pripnutiu slávnostnej šerpy a obsypanie " s farebným prachom šťastia", ktorý mala kňažná odložený práve na tento deň. Bol to naozaj krásny deň. Sladká orechová torta a tanečná zábava by boli trvali možno aj do rána, ale viete ako to v škole chodí: keď je v najlepšom- práve zazvoní.

            Ďakujem triednej p. učiteľke, Slávke Michňovej, za prípravu Imatrikulácie, p. pedag. asistentke Klaudii a p. škol. psychologičke Lucke za pomoc pri príprave.

            Veľa úspechov a pekných dní v našej škole, prváci! Pripájame i krátke video.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Šarkaniáda priniesla zábavu

          • Veľmi sa tešíme ,že sa opäť môžeme spolu aj zabaviť.Jeseň a šarkany sú nerozlučná dvojica.Ďakujem žiakom,že si našli čas a chuť zapojiť sa a p.starostke, Bc. Gabike Kopnickej, ďakujeme za pekné ceny.

            Pripravila : p.vych.Lívia Susová

          • DELEGÁTI ŽIACKEHO PARLAMENTU ŤA POZÝVAJÚ :

          • podporovať každý deň medzi nami toleranciu a úctu ku každej ľudskej osobe.Odmietame prejavy nenávisti,urážok medzi sebou i na sociálnych sieťach.Chceš byť "in"? Správaj sa ako skutočný kamoš/kamoška.Nezatváraj si oči,keď vidíš zlo.Odmietaj ho a podaj ruku férovosti. Sme tu pre Teba,ak potrebuješ.

          • DFS Slovinočka pri ZŠ Slovinky na vystúpení : "Pocme še hrac."

          • Zachovať folklór a tradície je ako zachovať pamäť srdca ľudí,ktorí nás predišli a pripravili nám podmienky,na ktorých môžeme stavať.Aj talentované deti z našej školy vystúpili na krásnej prehliadke detských folklórnych súborov, ktorú organizovalo OZ FS Krompašan v Kromachoch.Ďakujeme organizátorom za pozvanie a vedúcej DFS Slovinočka- Bc.Márii Hudákovej za jej čas a námahu,ktorú venuje týmto deťom.Peknú nedeľu ešte.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Biológia 6 : Liečivé rastliny

          • Spoznávali sme liečivé bylinky a bylinky vhodné na čaj. Ochutnávka priniesla krásne vône lúk a chutí, ktoré veru nenájdeme v Tescu. U nás bodovala najmä mäta a materina dúška.

            Pripravila : Mgr. Pavlína Tomašková

          • Testovali sme fyzickú zdatnosť žiakov 1. a 3. ročníka

          • Plnenie úloh brali naši " branci" vážne. Cvičilo sa od rána na plný plyn, rátali sa sekundy, kvapkal pot. Bol to test, ktorý ukázal, že mnohí žiaci majú teda riadnu vytrvalosť, ako i to, že zasa niektorí by sa mali začať hýbať viac. Stanovištia sa tak dnes zaplnili poriadnou námahou, ale i hrou a smiechom. Ďakujeme všetkým pedagógom, ktorí pracovali na stanovištiach.

            Pripravila : Mgr. Lucia Sabová

          • Pasovanie druhákov do školskej knižnice

          • Aj v tomto roku privítala naša školská knižnica do svojich radov nových čitateľov. Stali sa nimi naši druháčikovia, ktorí už majú zvládnuté všetky písmenká a tešia sa, ako si prečítajú prvé knižky. Aby ich rytier mohol pasovať za čitateľov, museli sa oni najskôr "popasovať" s úlohami. Zvládli ich na jednotku

            Pripravila : Mgr. Mária Szabóová

          • Deň jablka v ŠKD

          • Dnes by Vás do nášho ŠKD priviedla i vanilková vôňa jablkových dobrôt: jablkový koláčik, jablko v pyžame, či v župane? To je jedno, hlavne, že chutilo. Deti si zaspievali, pochutili, porozprávali sa o význame ovocia, i o tom, že sa nemá len tak pohadzovať. Dary prírody si máme vážiť a ak nám niečo nechutí máme to zobrať domov. Dôležité je na to nezabudnúť. Nie, aby ste hrušku nosili v taške celý školský rok. Kamaráti, ktovie ako sa pečie také jablko v plavkách? Lebo to v župane je naozaj chutné. Ďakujeme.

            Pripravila : p. vych. Lívia Susová

          • ŠKD - oznam

          • Milí rodičia, z dôvodu testovania žiakov 1. a 3. ročníka zajtra 21.10.2022, bude v tento deň iba ranný ŠKD, pooobede nie. Ďakujeme za porozumenie. Mgr. Anna Rybárová, RŠ.

          • Október - mesiac úcty k starším

          •                         Spievali sme našim jubilantom v obci

            Natrhám si kvety pod lesom na stráni,

            Vám, starí rodičia, kytku dám do dlaní.

            Nech sa Vám predĺži životná Vaša púť,

            želáme zo srdca vnučka i vnuk.

             

            Pripravila: Mgr.Aneta Bučková s umeleckým súborom pri ZŠ Slovinky - Sun Shine ( Úsvit)

            Hudobný doprovod : Matúš Mižič ĎAKUJEME

          • Žijeme v prírode, ale poznáme ju dobre?

          • Žiť obklopení lesmi a stromami je za odmenu. Poďme sa ich naučiť poznávať na základe listov, plodov, semien, znakov. Biológia 5. ročník

            Pripravila: Mgr. Pavlína Tomašková

          • Odstávka vody - skrátené vyučovanie

          • Milí rodičia a žiaci, z dôvodu zajtrajšej odstávky vody v doobedňajších hodinách dňa 18.10.2022, bude  skrátené vyučovanie na 4 vyučovacie hodiny. Obed sa nebude variť. ŠKD bude iba ráno, poobede nie. Ďakujem za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Riaditeľské voľno pre 2.a 4.ročník

          • Riaditeľka školy vyhlasuje na deň 21.10.2022 (v piatok)  Riaditeľské voľno pre 2. a 4. ročník  pri ZŠ, Slovinky 71 ,z dôvodu  testovania pohybových predpokladov žiakov v 1. a 3. ročníku, ktoré prebehne na základe  § 58 písmena p) zákona č.440/2015 Z.z.  na všetkých základných školách a to v termíne od 6.9.-28.10.2022. Žiaci 2. a 4. ročníka sú v tento deň automaticky odhlásení aj z obeda. Ďakujeme za porozumenie.


            S pozdravom :  Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

             

          • Oznam pre rodičov a žiakov z rím.-katol. NBV

          • „Keď sa bude milión detí spolu modliť ruženec, svet sa zmení.“   Páter Pio

            Milí rodičia a žiaci, p. dekan Mgr. Stanislav Kocúr zo srdca ďakuje  všetkým žiakom a rodičom, ktorí prijali pozvanie na detskú sv. omšu v piatok 14.10.2022 v kostole na Slovinkách. Zároveň povzbudzuje aj ostatných, aby sa  neváhali zapojiť. Ak si Pán urobí čas pre nás, mali by sme ho mať aj my pre Neho. Rovnako vyzval všetkých rodičov v mesiaci október - Ružencovej Panny Márie, aby ste sa s deťmi v rodinách denne modlili aspoň desiatok sv. ruženca a tak naučili svoje deti nespoliehať sa iba na seba, lebo im to nebude v živote stačiť. 18.10. prebehne celosvetové podujatie :Milión detí sa modlí ruženec za mier a pokoj vo svete - nechýbajme, prosím, zapojte Vaše rodiny.

            Odkaz odovzdala : Mgr. Anna Rybárová,

             

          • Jesenné inšpirácie v ŠKD

          • Jesenné inšpirácie v Školskom klube detí. V týchto dňoch sa už deti nevedia dočkať, chystajú si totiž v ŠKD "jablčnú párty" dobrôt a v októbri ich ešte čaká veselá šarkaniáda v spolupráci s Obecným úradom v Slovinkách. Tešíme sa. Neváhajte sa, žiaci, tvorivo zapojiť. Bližšie info o termíne konania podujatí zverejníme včas.

            Pripravuje so žiakmi : p.vych. Lívia Susová

          • Európsky deň jazykov - súťažili sme

          • Blahoželáme víťazom a česť ostatným zapojeným žiakom:

            V rámci Európskeho dňa jazykov všetci žiaci absolvovali:

            1. špeciálnu hodinu zameranú na spoznávanie rôznych jazykov sveta (naučili sa základné posunky pre nepočujúcich, pozdravy v 30 svetových jazykoch, počítanie do 10 v španielskom a Japonskom jazyku, a základné fakty o jazykoch)

            2. žiaci pripravili projekty - 10 vecí v 5 cudzích jazykoch (viď nástenka)

            3. Jazykový kvíz - triedne kolá vo všetkých ročníkoch na 2.stupni. Víťazi postúpili do školského kola. Výsledky sú na fotke vyššie

            Celkovo si žiaci z roka na rok rozširujú svoje poznatky o svetových jazykoch

            Tu sú najlepší traja jednotlivci za celý druhý stupeň v jazykovom kvíze:

            1. Samuel Kiefer 7.tr.

            2. Tatiana Horváthová 6.tr.

            3. Erik Ondko 8.tr.

            Pripravila : Ing. Liana Koňarová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje