• SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

                          sa uskutoční zajtra 30.6.2023 o 9:00h

            v areáli základnej školy. V prípade zlého počasia sa uskutoční

            v telocvični. Obedy zajtra nebudú, ŠKD len ráno. Tešíme sa na Vás.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Oznam pre žiakov z rím. katol.NBV

          • Milí rodičia a žiaci, p. dekan Mgr. Stanislav Kocúr Vás srdečne pozýva na ďakovnú sv. omšu za Školský rok 2022/2023  a to dnes 29.6.2023 o 16:00h v kostole na Slovinkách (pri bani). Žiaci 3. roč. a 4. roč.  - nácvik piesní o 15:00h v kostole. Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Dôležitý oznam

          • Milí rodičia, dnes nebudú mať žiaci obed kvôli prekážke v jedálni - prevádzkové dôvody. Prosíme rodičov detí navštevujúcich ŠKD, aby zabezpečili príp. svojim deťom skorší odchod domov, aby tam neboli poobede hladné. Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Ročníková akadémia opäť úspešne zaujala - prezentovali sme

          • Žiaci si pripravili projekty z prírodných vied a zo spoločensko - vedných predmetov. Dominovali témy fenoménu ľudského organizmu, svet dejín, holokaustu a nezmyselnosti nenávisti a prenasledovania ľudí, svet histórie i záľub žiakov. Bola to naozaj podnetná atmosféra. Žiaci napokon hlasovali za projekt, ktorý ich zaujal najviac a víťazov vyhlásime na Slávnostnom ukončení školského roka. Tešíme sa už teraz na ďalší ročník.

            Pripravili : žiaci a kolektív pedagógov na 2. stupni

            Za podujatie organizačne zodpovedala : Mgr. Lucia Klapáčová

          • Dopravná výchova žiakov v 1. ročníku

          • Žiaci 1. ročníka si vyskúšali pravidlá cestnej premávky na svojom bicykli. Dopravné ihrisko bolo pripravené tak, aby si mohli vyskúšať svoje cyklistické zručnosti, zopakovať dopravné značky a naučiť sa , na čo všetko si pri cyklistike treba dávať pozor. Prajeme veľa šťastných kilometrov.

            Pripravila : Mgr. Vladimíra Vaľková, Mgr. Martin Mikula

          • Účelové cvičenie - sladké spestrenie z Balkánu

          • V rámci projektu Demokratická a inkluzívna škola sa v našej škole uskutočnila beseda s Barakom Ademi z Macedónska, majiteľ cukrárne Balkán v Krompachoch. Dnes navštívil naše účelové cvičenie žiakov so sladkým prekvapením - zmrzlinou , ktorá všetkým urobila veľkú radosť. Žiačky mu odovzdali i krásny dar: vlastnoručne namaľovaný obraz s vlastnou básňou. Hosťom popriali, aby sa vo svojom meste a okolí cítili na Slovensku, čo najlepšie. Barak neskrýval dojatie a slzy. Nie je to vždy jednoduché žiť a podnikať v cudzej krajine, ďaleko od svojej kultúry.

            Pripravili : Mgr. Dubecká, Mgr. Szabóová, PaedDr. Dzuriková

          • Účelové cvičenie žiakov

          • Dnešnú prípravu žiakov na riešenie krízových situácií, poskytnutia prvej pomoci, orientácie v teréne a kondície narušila nepríjemná daždivá zmena počasia. Ale nevadí, poradili sme si v priestoroch školy a žiaci napokon všetky úlohy plnili. Nechýbalo napínavé zrátavanie bodov a vyhlásenie výsledkov. Odmenou za dnešný deň bola nielen chutná zmrzlina, ale i diplomy, medaile a sladkosti.

            Pripravil : Kolektív ZŠ Slovinky.

          • Ročníková akadémia - 3. ročník

          • A je to tu zas! 3. ročník prezentácie najlepších projektov za školský rok. Okrem hlasovania učiteľov, tento rok pribudne  i hlasovačka pre žiakov. Vyhlásený teda bude i najlepší projekt z pohľadu žiakov. Hlasuj vecne a spravodlivo, nie kamarát kamarátovi, kámo

            Za podujatie zodpovedá : Mgr.Lucia Klapáčová

          • Organizačné oznamy pre tento týždeň

          • Milí rodičia a žiaci venujte pozornosť organizačným oznamom na tento týždeň :

            1. UTOROK 27.6.2023 - sa uskutoční ÚČELOVÉ CVIČENIE - žiaci prídu o 8:30h do školy v športovom oblečení ( radšej celé legíny, tepláky - kvôli kliešťom, osám a pod.), desiata + pitný režim. Vyučovací deň bude trvať na I. stupni do 12:00h a na II. stupni do 12:30h. Obedy i ŠKD v riadnom režime.

            2. STREDA - ROČNÍKOVÁ AKADÉMIA - prezentácia projektov žiakov na na II. stupni. Ostatné aktivity v zmysle pokynov triednych učiteliek. Vyučovací deň je pre I. i II. stupeň 4h - do 11:30. Obedy, ŠKD v riadnom režime.

            3. ŠTVRTOK - triedne aktivity v zmysle pokynov triednych učiteliek .

            Vyučovací deň je pre I. i II. stupeň 4h - do 11:30. Obedy, ŠKD v riadnom režime.

            4. PIATOK - SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠK. ROKA 2022/23 so začiatkom o 9:00h v areáli školy. Bez obeda, ŠKD len ráno.

            Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • UKONČENIE ZBERU PAPIERA

          • Milí rodičia a žiaci, ukončujeme zber papiera. Kto ešte zabudol , alebo si to všimol len teraz , môžete priniesť papier ešte dnes a zajtra , t.j. do utorka 27.6.2023. Ďakujeme.

          • Blahoželanie k reprezentácii

          • Blahoželáme našim žiačkám z tímu Chekky Girls Krompachy k získaniu titulu vicemajsterky Európy na ME v Slovinsku. Konkurencia bola veľká, takže striebro je rozhodne veľký úspech. Tešíme sa s Vami i so všetkými žiačkami , ktoré sa reprezentácie zúčastnili a bojovali.

            Kolektív ZŠ Slovinky

          • Vystúpenie školského spevokolu v Prakovciach

          • Naši talentovaní žiaci zo školského spevokolu krásne vystúpili v piatok 16.6.2023 na slávnosti ,ktorú organizovala ZUŠ Prakovce .Ďakujeme im za krásny umelecký zážitok a p.učitelke Mgr. Anetke Bučkovej za profesionálnu prípravu. Náš školský spevokol nám rozkvitol do krásy ako kvet.Ďakujeme.

            Mgr.Anna Rybárová,RŠ

          • Príroda je naša súčasť

          • Žiaci sa v rámci projektu Obce Slovinky opäť preskúšali ako pristupovať k ochrane prírody správnym triedením odpadu.Úlohy zvládli správne.Môžeme si z nich, i my dospelí, zobrať príklad a napr. nerozvážať naše nepotrebné veci do lesa v okolí, kto tak robí. Nie je to práve pekná vizitka kultúrnosti a dobrý príklad. Ďakujeme.

            Pripravil: Obecný úrad Slovinky

          • Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých

          • Zapojili sme sa do projektu Slovenskej akadémie:

            „Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých“

            Ďakujem kolegyniam, Mgr. Dubeckej, Mgr. Szaboóvej a PaedDr. Dzurikovej, že sa zapojili do projektu a celý rok pripravovali tvorivé podujatia, besedy, prednášky a exkurzie, ktoré žiakov viedli k osvojovaniu si hodnôt demokracie a rovnakých šancí pre každého.

            VYDRŽAŤ A NEVZDÁVAŤ SA ✊🏼

            🍀 10 rôznorodých škôl z celého Slovenska. 10 inšpiratívnych spôsobov ako sa veci robiť dajú inkluzívne, s rešpektom a nadšením.

            🍀 Aj taký bol dnešný deň ukončenia ročníka Slovenskej akadémie „Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých“.

            💚 Stretla som niekoľko skvelých pedagógov, pedagogičiek, riaditeľov a riaditeliek, ktorí/é do vzdelávania pridávajú príchuť ľudskosti (=inklúzie).

            👉 Tieto školy, každá iným spôsobom maximálne rešpektujú a rozvíjajú kultúrne, individuálne a jazykové špecifiká každého svojho žiaka, žiačky.

            💚 Nech sa každé dieťa v škole cíti rešpektované, milované a podporované. Každé dieťa bez rozdielu.

            Milé kolegyne, kolegovia zo škôl :
            🍀 ZŠ Laborecká, Humenné,
            🍀 ZŠ s MŠ Tulčík,
            🍀 ZŠ Družstevná pri Hornáde,
            🍀 ZŠ Slovinky,
            🍀 Spojená škola Pohronská Polhora,
            🍀 ZŠ Pavla Križku, Kremnica,
            🍀 ZŠ Hrnčiarska, Zvolen,
            🍀 ZŠ Školská, Bánovce nad Bebravou,
            🍀 ZŠ s MŠ Juraja Holčeka, Dolný Ohaj,
            🍀 Spojená škola Dudince,
            ďakujem za Vašu prácu. Neprestávajte.

            Svetlana Sithová - školstvo pre všetkých
             

            Národný inštitút vzdelávania a mládeže

            Ďakujeme autorom projektu, že sme sa mohli zúčastniť.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Prváci čítali z knihy na obecnom úrade🌸🌸🌸

          • Žiaci čítali z knihy, ktorú dostali na začiatku školského roka z príležitosti nástupu do školy. Síce im knihu odovzdávala ešte predchádzajúca pani starostka, čítali z nej už terajšej pani starostke Mgr. Márii Kopnickej a pani prednostke Ing. Márii Grisákovej.

            Za skutočne ukážkové čítanie boli žiaci nielen pochválení, ale dostali aj pohostenie v podobe výbornej buchtovej torty a osviežujúceho čaju. Dobroty sa rýchlo minuli v bruškách, tak žiaci dostali aj trvácnejšiu pamiatku - prívesok s logom obce. Nálada bola veselá, tak sme sa prezentovali aj spevom a spontánnym tancom.

            Lúčenie s našimi hostiteľkami nemalo konca - kraja o čom svedčia aj fotografie. Žiakom bolo dobre a iste sa radi prídu pochváliť svojou šikovnosťou i v budúcnosti a aj v iných oblastiach.

            Pripravila: Mgr. Slávka Michňová

            I ja ďakujem p. učiteľke Slávke za kvalitné vzdelávanie. Už na školskom kole Hviezdoslavov Kubín prváčky vedeli krásne spamäti prednášať.

            Mgr. Anka Rybárová, RŠ

          • Organizačné oznamy rodičom a žiakom

          • Riaditeľka školy oznamuje, že z organizačných dôvodov sa v utorok 20.6.2023 ruší 7. vyučovacia hodina a v dňoch 22.6. - 23.6.2023 prebieha vyučovanie riadne podľa rozvrhu, ale 5 vyuč. hodín. ( vzdelávania učiteľov). Obedy a ŠKD v riadnom režime. Ďakujem za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Stolný tenis do škôl

          • Slovenský stolnotenisový zväz (SSTZ) organizuje projekt Stolný tenis do škôl.

            Prihlásili sme sa a vybrali nás spomedzi mnohých škôl.

            Darovali našej škole úplne nový značkový pingpongový stôl značky Butterfly, rakety a loptičky. Dnes prišli do našej školy urobiť pingpongovú šou - exhibíciu s cieľom podnietiť deti ku športu a ku hre stolného tenisu. Ukážku hry predviedol majster Slovenska Alexander Valuch so svojim otcom a trénerom a majsterka Slovenska mladších žiačok Liliana Guassardo, členka STO Krompachy.

            Na záver akcie bola autogramiáda - žiaci získali podpisové kartičky A.Valucha, podpisy si žiadali aj na ruky, topánky, oblečenie.

            Všetci žiaci na záver dostali malý darček - vak s logom SSTZ a darčekové predmety.

            Sme vďační, že nás vybrali a že sme sa mohli zapojiť do tohto skvelého projektu

            Pripravila: Ing.Liana Koňarová

          • Fotenie žiakov - oznam

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že sa zajtra 14.6.2023 od 8:00h  v škole uskutoční fotenie jednotlivých tried, nie jednotlivcov. Prosíme, aby sa žiaci pekne upravili  a učesali :). Ďakujeme za pozornosť.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje