• Október - mesiac úcty k starším

          • Milé dámy a páni, starí rodičia našich žiakov a v našej obci, prijmite , prosím, od našich žiakov krátky hudobný pozdrav pri príležitosti úcty k starším, ktorú si viac pripomíname práve v mesiaci október. Október sa síce končí, ale naša úcta k starším by mala pokračovať každý deň.

            Pripravila: Mgr. Anetka Bučková

             

            Pokoj, ktorý žiari vôkol....

            Aj mňa zasiahol .

            Vďaka starká, že sa na mňa pozeráš

            očami farby oblohy

            priezračnej a pokojnej

            Život v rukách vráskavých

            teplom dýcha

            a starkého láska hreje ako plameň

            Večný...

            Vážim si Vás..

            Chránim si Vás...

            Ste môj prístav v mori

            búrlivom.

            Hudobný pozdrav

          • Smoothie kokteilový deň pred nami

          • Zaslúžené voľno sa nezadržateľne blíži, preto sa posledný deň vyučovania pred jesennými prázdninami - 27.10. - bude niesť v duchu zdravého životného štýlu. Nech si teda každý žiak do školy okrem učebníc donesie minimálne:

            - 3 kusy čerstvého ovocia, prípadne ovocný kompót,

            - alebo mrazené ovocie alebo aj výživu

            - klobásy, údené - nie, to nenoste :)

            - vlastný plastový pohár

            - lyžičku

            - škrabku na ovocie

            Zdravie máme len jedno, preto svojmu telu okrem aktívneho pohybu doprajme aj zdravé pochúťky

            Pripravujú : Mgr. Z. Dubecká, Mgr. M. Szabóvá, Mgr. L. Klapáčová

            Tešíme sa na piatok

          • Labyrint - výchovný koncert pre žiakov

          • Milí rodičia, dňa 8.11.2023 sme pozvali do školy  pre žiakov umeleckú agentúru Labyrint, ktorá k nám prichádza s programom prevencie o nástrahách na sociálnych sieťach, ako je: kyberšikana, zoznamky, chatovania s cudzími ľuďmi a pod. V dnešnej dobe toho číha na naše deti na internete veľa neznámeho a často aj nebezpečného.  Vstupné na tento program je na žiaka 3€. Prosíme, aby ste ich postupne doručili triednym pani učiteľkám. Ďakujeme.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Dôležité upozornenie

          • Milí rodičia, objavuje "jse nám takovej nešvár" - neskoré príchody žiakov na vyučovanie. Oznamujeme preto, že šatňa sa bude zamykať najneskôr o 7.50h, čo je 5 min. pred začiatkom vyučovania. Žiaci, ktorí prídu po tomto čase, budú sedieť vo vestibule a čakať na 2. vyuč. hodinu, pričom sa im bude 1. vyuč. hodina rátať ako neospravedlnená. 

            Podotýkam, že za školský autobus pre žiakov z Dorotei považujeme spoj, ktorý odchádza z Dorotei o 7:14h a jeho príchod ku škole je 7:20h.  S týmto spojom cestujú aj žiaci z Doliny do školy do Krompách. Spoj, ktorý z Dorotei vychádza 7:44h nie je školský autobus. Je takmer isté, že žiaci s týmto spojom budú meškať na vyučovanie, alebo sa už musia riadne ponáhľať zo šatne a idú do triedy neraz spolu s učiteľom. To je samozrejme nevhodné a neskoro na prípravu na vyučovanie. Nehovoriac, že tento spoj často mešká, najmä v zime a je pre žiakov na včasnú dochádzku do školy nevhodný.

             Ďakujeme za porozumenie. Disciplína deťom iba prospeje. 

            S pozdravom : Mgr. Anna Rybárová

          • Milión detí sa modlí ruženec za mier a jednotu vo svete - nechýbali sme

          • Dnes sme sa so žiakmi z rímsko - katolíckej NBV pridali ku celosvetovému podujatiu detí a mladých: Milión detí sa modlí ruženec za mier a jednotu vo svete, ktoré bolo vyhlásené opäť na 18. októbra. Spolu s deťmi sme zvlášť mysleli na všetkých ich kamarátov na Ukrajine, v Izraeli a Palestíne, ktorých ohrozuje vojna, zbúrané mestá a strach. Nech Božia Matka prinesie do sŕdc pokoj, tak potrebný na ukončenie vojen.

            Pripravila: Mgr. Anka Rybárová

          • Pracovné stretnutie mentorov z RCPU Gelnica, Spišská Nová Ves na našej škole

          • Dnes sa na našej škole, v rámci programu Ministerstva školstva SR, pracovne stretli mentori

            z RCPU Gelnica, Spišská Nová Ves s našimi pedagogickými zamestnancami i s odborným zamestnancom. Návšteva bola zameraná na konzultácie predovšetkým so školským digitálnym koordinátorom, so školskou špeciálnou pedagogičkou, so školskou psychologičkou a s učiteľkou pre I. stupeň. Ako školy sme si navzájom vymenili svoje skúsenosti so zavádzaním metód práce a vyučovania v zmysle míľnikov Vzdelávania pre 21.stor. a v zmysle prebiehajúcej školskej reformy. Tešíme sa tejto spolupráci medzi školami. Filozofia otvorenej školy priniesla nové možnosti pre porovnávanie skúseností. Vytvárame spolu akoby jednu veľkú zborovňu v regióne a posúvame  sa spoločne, lepšie ako každá škola zvlášť.

            Mgr.Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • SmartBooks - interaktívna cvičebnica na našej škole

          • V rámci profesijného rastu pedagógov sme sa dnes zúčastnili vzdelávania ako interaktívne vzdelávať žiakov cez prvú inteligentnú cvičebnicu SmartBooks. Lektor, Mgr. Anton Oberhauser, pedagógom vysvetlil ako program žiaka vyskúša, vysvetlí mu, čo nevie a precvičuje ho až do naučenia. Obsahuje celé učivo ZŠ. Dieťa sa učí samo, interaktívne i hrou. Je to výborná pomoc aj pre rodičov, ak s nejakým učivom nevedia dieťaťu pomôcť. Program žiakovi jednoducho a názorne vysvetlí nové učivo, ak napr. chýbal v škole. Ďakujeme p. lektorovi za návštevu našej školy i za nové poznatky pre našu pedagogickú prax.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Riaditeľské voľno pre 2. a 4.ročník

          • Riaditeľka školy vyhlasuje na deň 19.10. 2023 (vo štvrtok) riaditeľské voľno pre 2. a 4. ročník pri ZŠ, Slovinky 71 ,z dôvodu testovania pohybových predpokladov žiakov v 1. a 3. ročníku. Testovanie prebehne na základe § 58 písmena p) zákona č.440/2015 Z.z. na všetkých základných školách. Žiaci 2. a 4. ročníka sú v tento deň automaticky odhlásení aj z obeda.

            Testovaní žiaci 1. a 3. ročníka prídu do školy riadne na 7:40h.

            Koniec testovania o 12:00h. Testovaní žiaci majú v tento deň riadne obed.

            ŠKD bude z organizačných dôvodov pracovať iba ráno, poobede nie.

            Ďakujeme za porozumenie.

            S pozdravom : Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Podujatie žiakov z pravoslávnej NBV

          • „Poznaj svoju vieru, poznaj svoj kraj“

            Ani veterné jesenné počasie nás dňa 8. 10. 2023 neodradilo od toho, aby sme sa zúčastnili plánovaného výletu pre deti navštevujúce pravoslávne náboženstvo (ročníky 1. – 5.). Program bol veru pestrý – počas popoludnia sme zrealizovali :

            - modlitby v prírode,

            - návštevu jaskyne Zlá diera,

            - naberanie minerálnej vody Salvator z prameňa v obci Lipovce,

            - objasnenie „geomagnetickej anomálie“ nad Lačnovom,

            - hru na atraktívnom ihrisku vo Fričovciach.

            Deti teda stihli zábavu, poučenie, dobrodružstvo i rozjímanie nad krásou Božieho stvorenstva. Úprimná vďaka patrí Petrovi Mižigárovi a Majke Kosturákovej za výpomoc pri zabezpečení prepravy detí. Veríme, že čoskoro zorganizujeme i ďalšie poznávacie zájazdy s cieľom upevniť vzťahy medzi spolužiakmi a naučiť sa budovať v praxi i vzťah

            k Bohu.

            Podujatie pripravil : Mgr. Miroslav Guba, duchovný otec

          • Beh ulicami mesta - 57. ročník

          • Ďakujeme organizátorovi súťaže mestu Krompachy , že si dnes mohli i naše žiačky a žiaci zmerať sily v behu so svojimi kamarátmi z krompašských škôl. Ceníme si, že sa napriek rannému dažďu postavili na štart, bojovali a boli krásne úspešní:

            Deti do 6. rokov:

            1. miesto : Olívia Perháčová - 1. roč.

            2. miesto : Sabínka Štecová - 1. roč.

            Najmladšie žiačky:

            3. miesto : Zara Haľková - 4. roč.

            Starší žiaci:

            2. miesto : Nikolas Kodajek - 9. roč.

            Blahoželáme!Máme z toho veľkú radosť! Taktiež ďakujem všetkým žiakom a žiačkám, ktorí dnes nastúpili na štart a zápasili o medailu pre svoju školu. Super, žiaci! Sladká odmena je tu aj pre Vás. Ďakujem p. učiteľkám : Mgr. N. Bernáthovej a Mgr. M. Čipkárovej za prípravu i sprevádzanie žiakov na súťaži.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy.

          • Školská knižnica je už otvorená

          • "Povedz mi,čo čítaš a ja Ti poviem, kto si."

            Oznamujeme rodičom a žiakom,že školská knižnica je opäť pre žiakov otvorená a to každý piatok cez veľkú prestávku.Pribudlo nám veľa pekných nových kníh.Pri výbere kníh dbáme o to,aby priniesli žiakom nielen dobrodružstvo,záhady a smiech,ale aj hodnoty a históriu.

            Doba vypožičania knihy je 14dní. Máme aj pár žiakov, ktorí nám ešte nevrátili knihu z minulého šk. roka. Triedne učiteľky budú tento týždeň kontaktovať rodičov, aby sme to napravili. Týmto žiakom zatiaľ knihy domov nepožičiame, kým to nedoriešime. Ďakujeme za porozumenie.

            Pripravuje: Mgr.Mária Szabóová

          • Európska noc výskumníkov v Košiciach

          • História a veda deťom

            29.9. 2023 sa uskutočnil jedinečný festival vedy, ktorý má za cieľ interaktívnym spôsobom šíriť vedecké poznatky a objavy. Žiaci piateho a šiesteho ročníka našej školy navštívili 17. ročník festivalu s názvom Európska noc výskumníkov v Košiciach.

            Deti navštívili najskôr Slovenské technické múzeum v Košiciach a potom vedecké stánky v OC Optima.

            Mali možnosť porovnať, ako ľudia pracovali v minulosti a ako bádajú dnes.

            Pripravili : PaedDr. Dzuriková, Mgr. Parimuchová, Mgr. Hvizdošová

          • Sme škola otvorená pre mentoring. Spolupracujeme s RCPU Gelnica , Spišská Nová Ves

          • V tomto školskom roku sa naša škola, v zmysle svojich cieľov profesijného rastu,  otvorila skúsenostiam našich kolegýň a kolegov z regiónov Gelnica a Spišská Nová ves. Mentoring je nová forma otvorenej spolupráce učiteľov a spoločného profesijného rastu. Zoznámte sa s tímom mentorov RCPU Gelnica, Spiš, na ktorých sa školy v našom regióne môžu obrátiť aj v súvislosti so zavádzaním nového kurikula a míľnikov Vzdelávania pre 21. storočie. 

            Pri tejto príležitosti sa v škole uskutočnilo aktualizačné vzdelávanie učiteľovPrivítali sme v našom pedagogickom kolektíve  riaditeľku RCPU, Mgr.Silviu Oleníkovú, ktorá sa rozvoju školstva na Slovensku venuje už dlhé roky cez naše i zahraničné projekty.

            Strávili sme s ňou na prvý pohľad poobedie hrou 🙂 ,ale všetko sú to spôsoby práce nielen pre profesijný rozvoj učiteľov, ale i na prehlbovanie dobrej klímy školy a našich dobrých vzťahov.Ďakujem,Silvia a aj Vám milé kolegyne a kolega za flexibilný prístup.

             

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

            Regionálne centrum podpory učiteľov - mentori Gelnica, Spiš

          • Prednáška: "Povedz alkoholu a droge: NIE!

          • Dnešná prednáška pre našich teanegerov mala úspech. P. Peter Remper zo združenia Bez drog veľmi pútavo a konkrétne vysvetlil našej mládeži, aká "drahá" môže byť v živote už jedna zbytočná chyba a zlé rozhodnutie. Tiež ako sa často závislosť začína už v rodine s návykom mať pri každej príležitosti doma na stole alkohol. Už detské oslavy s nealko šampanským navádzajú deti vnímať alkohol ako "nutnú" súčasť hocijakej životnej udalosti, čo je samozrejme nepotrebný návyk. Želáme našej mládeži, aby od nás preberala len tie správne návyky a mala dosť síl neopakovať chyby dospelých.

            Pripravil : p. Peter Remper Ďakujeme.

          • Steel park vedy a zábavy v Košiciach

          • Žiaci mali príležitosť zábavnou formou skúmať vedecké hypotézy, overovali technické a prírodovedné zákonitosti.Osvedčilo sa opäť,že raz vidieť je viac ako 100x počuť.

            Pripravili: Mgr.Tomašková a Mgr.Klapáčová

          • Dni mesta Krompachy pozdravili i naši talentovaní žiaci

          • Ďakujeme SZÚŠ Prakovce za hudobnú spoluprácu pri príprave krásneho umeleckého vystúpenia pri príležitosti osláv Dní mesta Krompachy.

            Sú to hodiny nácvikov a tvrdej práce, tak vedúcej hudobného telesa, našej pani učiteľky, Mgr.Anetky Bučkovej, ako i dievčat a hudobníkov,ktorí hudbe a umeniu venujú kus srdca a času.Ďakujem.

            Taktiež ďakujeme organizátorom programu za milé privítanie,umožnenie vystúpiť, vzájomnú podporu mladých talentov a možnosť potešiť tak hostí pekným vystúpením.

            Mgr.Anna Rybárová,riaditeľka školy

            Program pripravila : Mgr.Anetka Bučková - ďakujem,p.učiteľka

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje