• Nové počítače v učebni literatúry

          • Riaditeľka školy srdečne ďakuje p. Igorovi Dodokovi za inštaláciu nových počítačov z NP edIT v učebni literatúry. Ďakujem p. Igorovi a jeho kolegom za takmer 3 roky trvajúcu spoluprácu a za každú IKT technickú podporu našej škole, ktorú nám preukazujú, vždy, keď niečo potrebujeme. Ďakujeme za inštalácie interaktívnych tabúľ i za kabeláž internetu Edunet do všetkých učební a kancelárií školy, tiež za renováciu servera ASC agendy, čo nám veľmi pomohlo pri administratíve.

            Vďaka nim žiaci tak budú môcť pracovať s informáciou on - line už i v učebni literatúry, napr. v skupinových prácach. Veľmi si túto technickú podporu a spoluprácu ceníme .Ďakujem.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • SV. BIRMOVANIA - oznam pre rodičov a žiakov z rím. katol. NBV

          • Farnosť Krompachy oznamuje, že v školskom roku 2023/2024 sa začne príprava k prijatiu sviatosti Birmovania.

            Prihlásiť sa môže mládež z 8.-9. ročníka ZŠ , študenti SŠ a všetci z našej farnosti a filiálky Slovinky, ktorí túžia prijať túto sviatosť.

            Prvé stretnutie sa bude konať 1.9.2023 o 10:00 vo farskom kostole. Účasť rodičov nie je nutná.

            Milá mládež, pripravili sme pre Vás na celý rok nádherný, bohatý program. Tešíme sa na Vás.

            Múdrosť Ducha Svätého, radosť v srdci a vieru činnú v láske vyprosujú kňazi Mgr. Stanislav Kocúr, Mgr. Matúš Boháčik a animátorky tímov : Mgr. Anka Rybárová, Mgr. Silvia Mazúrová a Mgr. Katarína Mášová.

          • Vzdelávanie mentorov Regionálneho centra na podporu učiteľov - Gelnica,Spiš v Košiciach

          • Školská reforma sa bude môcť oprieť aj o činnosť vyškolených mentorov RCPU ,ktoré vznikli a pracujú na podpore pre školské kolektívy. Teší ma,že som sa po výberovom konaní mohla stať jednou z nich. Teším sa na túto prácu a verím,že nové metódy vzdelávania prinesú našim žiakom úspech.

            Mgr.Anka Rybárová,riaditeľka školy

          • Renovácie leta 2023

          • Milý kolektív, rodičia i žiaci, cez leto sme sa snažili vylepšiť niektoré pracovné podmienky zamestnancov i žiakov. Nikdy nie je nič dokonalé, ale vždy môže byť lepšie a preto verím, že sa v septembri poteší každý trochu.

            Týmto ďakujem:

            1. Firme EXKLUZIV p. Jozefa Pačana za renováciu šatne pri telocvični a jeho tímu: p. Jaroslav Pačan a p.Peter Belinský - sú to všetko naši bývalí žiaci a rodičia našich žiakov - veľmi si to ceníme.

            2. Taktiež ďakujem firme p. Slavomíra Jánoša za renováciu stola v zborovni, ktorý bol nedostačujúci a naše "baby, tam museli sedět v koutě" S ich pomocou sa stali ich podmienky dôstojnejšie pre prácu a zborovňa získala vyššiu úroveň a čaro.

            3. Modernizácia kancelárie inkluzívneho tímu

            4. Nové lavičky pri ŠKD

            5. Renovácia vrátnice a miestnosti pre pani upratovačky, aby aj ich káva mala krajšiu príchuť.

            Verím, že toto všetko prispeje k väčšiemu elánu a chuti nastúpiť do nového šk. roka 2023/2024

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

            Renovácie leta 2023 - malý návrat.

          • Školské potreby - oznam

          • Milí rodičia, keďže ste mi viacerí písali ohľadom školských pomôcok pre deti, máme zverejnené potrebné zoznamy na webe našej školy. Zoznamy sú na I. stupni pre každú triedu zvlášť, II. stupeň má spoločný zoznam. Prajem ešte pekné leto.

            Mgr. Anka Rybárová, RŠ

            LINK: https://zsslovinky.edupage.org/a/skolske-potreby

             

          • Projekt Digitálny žiak - postup na nákup notebooku

          • Milí rodičia, už niektorým z Vás prichádzajú sms, že bola Vašim deťom schválená dotácia 350€ na zakúpenie notebookov. Naša digitálna koordinátorka Vám pripravila postup krokov, čo ďalej , ako a kde si môžete notebook zakúpiť.

            Digitálny žiak - ďalší postup: 

            1. Nákup zariadenia je možný LEN vo VYBRANÝCH PREDAJNIACH, ktoré sú označené logom projektu. Najbližšie predajne si pozrite na obrázku v prílohe príspevku.

            2. Ako zákonný zástupca žiaka, ktorému bol schválený príspevok, som povinný sa u predajcu preukázať dokladom totožnosti (občiansky preukaz) a tiež overovacím kódom, ktorý som dostal v podobe SMS.

            3. Zamestnanci prevádzok, zapojených do projektu, sú špeciálne zaškolení a mne ako rodičovi a môjmu dieťaťu budú nápomocní v rámci celého procesu výberu vhodného zariadenia, predaja, uplatnenia príspevku a nastavenia zariadenia.

            4. Ak si vyberiem drahšie zariadenie, DOPLÁCAM rozdiel.

            5. Všetky doklady k zariadeniu STAROSTLIVO ODLOŽÍM pre prípad možnej reklamácie.

            6.UPOZORNENIE: Zariadenie NESMIE oprávnený užívateľ predať najbližších 12 mesiacov, inak MUSÍ VRÁTIŤ PRÍSPEVOK.

            Pripravuje: Mgr. Zuzana Dubecká

            Pekný deň. Mgr.Anka Rybárová ,riaditeľka školy

          • Schválený projekt "ST MICROBITY 2023🏖️🌊

          • Máme pre našich žiakov radostnú letnú novinku.Nadácia Pontis nám opäť schválila projekt,tentokrát : "ST MICROBITY 2023". Pre žiakov to znamená ďalší zaujímavý materiál z oblasti robotiky a programovania. Máme z toho naozaj radosť. Ďakujeme.

            Pripravuje: Mgr.Adriana Parimuchová

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

                          sa uskutoční zajtra 30.6.2023 o 9:00h

            v areáli základnej školy. V prípade zlého počasia sa uskutoční

            v telocvični. Obedy zajtra nebudú, ŠKD len ráno. Tešíme sa na Vás.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Oznam pre žiakov z rím. katol.NBV

          • Milí rodičia a žiaci, p. dekan Mgr. Stanislav Kocúr Vás srdečne pozýva na ďakovnú sv. omšu za Školský rok 2022/2023  a to dnes 29.6.2023 o 16:00h v kostole na Slovinkách (pri bani). Žiaci 3. roč. a 4. roč.  - nácvik piesní o 15:00h v kostole. Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Dôležitý oznam

          • Milí rodičia, dnes nebudú mať žiaci obed kvôli prekážke v jedálni - prevádzkové dôvody. Prosíme rodičov detí navštevujúcich ŠKD, aby zabezpečili príp. svojim deťom skorší odchod domov, aby tam neboli poobede hladné. Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Ročníková akadémia opäť úspešne zaujala - prezentovali sme

          • Žiaci si pripravili projekty z prírodných vied a zo spoločensko - vedných predmetov. Dominovali témy fenoménu ľudského organizmu, svet dejín, holokaustu a nezmyselnosti nenávisti a prenasledovania ľudí, svet histórie i záľub žiakov. Bola to naozaj podnetná atmosféra. Žiaci napokon hlasovali za projekt, ktorý ich zaujal najviac a víťazov vyhlásime na Slávnostnom ukončení školského roka. Tešíme sa už teraz na ďalší ročník.

            Pripravili : žiaci a kolektív pedagógov na 2. stupni

            Za podujatie organizačne zodpovedala : Mgr. Lucia Klapáčová

          • Dopravná výchova žiakov v 1. ročníku

          • Žiaci 1. ročníka si vyskúšali pravidlá cestnej premávky na svojom bicykli. Dopravné ihrisko bolo pripravené tak, aby si mohli vyskúšať svoje cyklistické zručnosti, zopakovať dopravné značky a naučiť sa , na čo všetko si pri cyklistike treba dávať pozor. Prajeme veľa šťastných kilometrov.

            Pripravila : Mgr. Vladimíra Vaľková, Mgr. Martin Mikula

          • Účelové cvičenie - sladké spestrenie z Balkánu

          • V rámci projektu Demokratická a inkluzívna škola sa v našej škole uskutočnila beseda s Barakom Ademi z Macedónska, majiteľ cukrárne Balkán v Krompachoch. Dnes navštívil naše účelové cvičenie žiakov so sladkým prekvapením - zmrzlinou , ktorá všetkým urobila veľkú radosť. Žiačky mu odovzdali i krásny dar: vlastnoručne namaľovaný obraz s vlastnou básňou. Hosťom popriali, aby sa vo svojom meste a okolí cítili na Slovensku, čo najlepšie. Barak neskrýval dojatie a slzy. Nie je to vždy jednoduché žiť a podnikať v cudzej krajine, ďaleko od svojej kultúry.

            Pripravili : Mgr. Dubecká, Mgr. Szabóová, PaedDr. Dzuriková

          • Účelové cvičenie žiakov

          • Dnešnú prípravu žiakov na riešenie krízových situácií, poskytnutia prvej pomoci, orientácie v teréne a kondície narušila nepríjemná daždivá zmena počasia. Ale nevadí, poradili sme si v priestoroch školy a žiaci napokon všetky úlohy plnili. Nechýbalo napínavé zrátavanie bodov a vyhlásenie výsledkov. Odmenou za dnešný deň bola nielen chutná zmrzlina, ale i diplomy, medaile a sladkosti.

            Pripravil : Kolektív ZŠ Slovinky.

          • Ročníková akadémia - 3. ročník

          • A je to tu zas! 3. ročník prezentácie najlepších projektov za školský rok. Okrem hlasovania učiteľov, tento rok pribudne  i hlasovačka pre žiakov. Vyhlásený teda bude i najlepší projekt z pohľadu žiakov. Hlasuj vecne a spravodlivo, nie kamarát kamarátovi, kámo

            Za podujatie zodpovedá : Mgr.Lucia Klapáčová

          • Organizačné oznamy pre tento týždeň

          • Milí rodičia a žiaci venujte pozornosť organizačným oznamom na tento týždeň :

            1. UTOROK 27.6.2023 - sa uskutoční ÚČELOVÉ CVIČENIE - žiaci prídu o 8:30h do školy v športovom oblečení ( radšej celé legíny, tepláky - kvôli kliešťom, osám a pod.), desiata + pitný režim. Vyučovací deň bude trvať na I. stupni do 12:00h a na II. stupni do 12:30h. Obedy i ŠKD v riadnom režime.

            2. STREDA - ROČNÍKOVÁ AKADÉMIA - prezentácia projektov žiakov na na II. stupni. Ostatné aktivity v zmysle pokynov triednych učiteliek. Vyučovací deň je pre I. i II. stupeň 4h - do 11:30. Obedy, ŠKD v riadnom režime.

            3. ŠTVRTOK - triedne aktivity v zmysle pokynov triednych učiteliek .

            Vyučovací deň je pre I. i II. stupeň 4h - do 11:30. Obedy, ŠKD v riadnom režime.

            4. PIATOK - SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠK. ROKA 2022/23 so začiatkom o 9:00h v areáli školy. Bez obeda, ŠKD len ráno.

            Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • UKONČENIE ZBERU PAPIERA

          • Milí rodičia a žiaci, ukončujeme zber papiera. Kto ešte zabudol , alebo si to všimol len teraz , môžete priniesť papier ešte dnes a zajtra , t.j. do utorka 27.6.2023. Ďakujeme.

          • Blahoželanie k reprezentácii

          • Blahoželáme našim žiačkám z tímu Chekky Girls Krompachy k získaniu titulu vicemajsterky Európy na ME v Slovinsku. Konkurencia bola veľká, takže striebro je rozhodne veľký úspech. Tešíme sa s Vami i so všetkými žiačkami , ktoré sa reprezentácie zúčastnili a bojovali.

            Kolektív ZŠ Slovinky

          • Vystúpenie školského spevokolu v Prakovciach

          • Naši talentovaní žiaci zo školského spevokolu krásne vystúpili v piatok 16.6.2023 na slávnosti ,ktorú organizovala ZUŠ Prakovce .Ďakujeme im za krásny umelecký zážitok a p.učitelke Mgr. Anetke Bučkovej za profesionálnu prípravu. Náš školský spevokol nám rozkvitol do krásy ako kvet.Ďakujeme.

            Mgr.Anna Rybárová,RŠ

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje