• Lyžiarsky výcvik - stredisko Jahodná

          • Milí siedmaci, zajtra ráno nastupujete na lyžiarsky výcvik v stredisku Jahodná. Vzhľadom na počasie, verím, že bude trať primerane a bezpečne upravená. Želám Vám veľa radosti zo zimného športu, taktiež zo zlepšenia svojich kondičných zručností, kamarátskeho utuženia vzťahov a smiechu. Podporujte sa, pomáhajte si a hlavne sa zdraví vráťte. Ďakujeme p. Petrovi Zavadovi, zást. zriaďovateľa, za pomoc s organizáciou LV a vedúcemu LV, Mgr. Martinovi Mikulovi, veľa športového elánu na svahoch.

            Športu zdar, žiaci!

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Školský ples rodičov a priateľov školy - novoročné hlasovanie

          • Milí rodičia, venujte, prosím, pozornosť hlasovaniu, korého zámerom je zistiť Váš prípadný predbežný záujem  o 1. Školský  ples rodičov a priateľov školy, ktorý by sa konal  9.2.2024 od 18:00h.. Podrobnejšie informácie Vám boli doručené do správy. Ďakujem za pozornosť a prájem Vám ešte príjemné novoročné chvíle v kruhu rodín a priateľov.

            Mgr. Anka Rybárová, RŠ

          • Vianočné vystúpenie našich žiakov v materskej škôlke

          • Vianočné sviatky sú časom, keď sa navzájom navštevujeme a snažíme sa jeden druhého potešiť. Tak sme aj my dnes navštívili našich kamarátov v škôlke. Prváci vystúpili s peknou rozprávkou Snehová vločka a žiaci 4. ročníka potešili tancom. Ďakujeme p. učiteľkám: Mgr. Lucke Sabovej a Mgr. Anetke Bučkovej za prípravu programu, deťom zo škôlky za radostný potlesk a p. riaditeľke z MŠ za sladkú odmenu.

          • Organizácia vyučovania zajtra 21.12.2023

          • Milí rodičia, oznamujeme Vám, že organizácia vyučovania zajtra prebehne takto :

            - 1.- 2. vyuč. hodina - triednické hodiny

            - 3.- 4. vyuč. hodina - spoločná vianočná besiedka žiakov

            Koniec vyučovacieho dňa pre žiakov je o 11:30h, obedy a ŠKD budú v riadnom režime. Ďakujeme za pozornosť.

            Mgr. Anna Rybárová, RŠ

          • Vianočný turnaj v stolnom tenise

          • Vianočný stolnotenisový turnaj sa konal 18.12.2023.

            Zúčastnilo sa ho 17 žiakov 3.-9. ročníka. Rozhodcovia boli zo Stolnotenisového klubu Bijacovce: p. Imrich Dubecký a Mgr. Ondrej Ruman. Venovali našej škole novú kvalitnú sieťku na stôl značky Joola, medajly, aj ceny pre víťazov. A to všetky nezištne. Patrí im veľká vďaka za podporu našich malých i veľkých pingpongistov.

            Podujatie pripravila : Ing. Liana Koňárová

            Výsledky:

            Kategória 3.-5. ročník:

            1. miesto: Teo Perháč (IV. roč.)

            2. miesto: Zarka Haľková (IV. roč.)

            3. miesto: Zuzka Mikundová (V. roč.)

            Kategória 6.-9. ročník:

            1. miesto: Boris Pačan (VIII. roč.)

            2. miesto: Tomáš Čarný (IX. roč.)

            3. miesto: Katka Lučanská (VII. roč.)

            Žiaci bojovali vo vianočnej nálade a v duchu fair play

          • NOVÉ ŠKOLSKÉ ROZHLASOVÉ ŠTÚDIO - s vypracovaným projektom sme uspeli

          • Tak to je naozaj veľká vianočná radosť! Naša škola získala 4000€ z rozvojového projektu škôl na podporu etického správania sa a hodnotového vzdelávania na školách. Projekt s názvom :"NOVÁ VLNA"  bol vypracovaný so zámerom podporiť vo vzdelávacom procese na našej škole mediálnu gramotnosť žiakov, schopnosť pracovať s informáciami, naučiť ich overovať zdroje informácií a kriticky myslieť. Projekt podporí činnosť celej školy a stane sa dôležitou súčasťou osvety mládeže, ktorá bude priamo aktívne zapojená do vysielaní reportáží, podcastov a rozhovorov angažovaná. Naozaj nás to veľmi potešilo. Ďakujeme organizátorom projektu.

            Pripravila: Mgr. Anna Rybárová

             

          • Riaditeľské voľno 22.12.2023- Metodický deň učiteľov

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vyhlasuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (vzdelávanie učiteľov) a to na deň 22.12.2023 (piatok). Ďakujeme za porozumenie.
            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy.
          • Vianočná burza - ďakujeme, že ste prišli

          • Vianočný predaj výrobkov na Vianočnej burze bol úspešný. Veľmi si ceníme všetkých rodičov, žiakov a priateľov našej školy, že ste prijali pozvanie a prišli ste. Zakúpením vianočných výrobkov ste tak podporili zriadenie relaxačnej zóny pre žiakov.

            Kolektív ZŠ, Slovinky

          • EDURAM a ich workshopy dnes na našej škole

          • Žiaci 9. ročníka sa dnes zúčastnili prezentácie SOŠ EDURAM Krompachy. Boli oboznámení s možnosťou štúdia na danej škole. Vyskúšali si okuliare s virtuálnou realitou a miešanie rôznych nápojov. Už teraz sa tešíme na deň otvorených dverí na danej strednej škole.Pripravila : Mgr. Lucia Klapáčová

            Riaditeľka školy povzbudzuje rodičov žiakov 9. ročníka, aby sa aktívne, spolu so svojimi deťmi, zúčastnili Dní otvorených dverí na stredných školách v Krompachoch. Výsledky SŠ Eduram sú na veľmi dobrej úrovni, obsahom sú odbory nielen atraktívne, ale i aktuálne. Nové priestory sú zmodernizované a spĺňajú všetky štandardy moderného vzdelávania. Ako sa vraví: "Raz vidieť, je lepšie ako 100x počuť. Ďakujeme, že ste prišli.Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Program na sv. Mikuláša na Obecnom úrade v Slovinkách

          • Žiaci mali dnes príležitosť ukázať svoje talenty a pani učiteľky svoju tvorivosť. Privítali sv. MIkuláša naozaj krásnym programom. Ďakujem každému, kto sa podieľal na jeho príprave: pani učiteľkám: Mgr. S. Michňovej, Mgr. M. Labašovej, všetkým účinkujúcim žiakom a osobitne ďakujem p.učteľkám zodpovedným nielen za program, ale i za organizáciu a technické zabezpečenie, či skúšanie celého programu a to : Mgr. Lucii Sabovej a Mgr. Anete Bučkovej.

          • Dorazil aj k nám, svätý Mikuláš!

          • Nie je asi obľúbenejší deň počas školského roka, ako je radovanie sa a čakanie na príchod sv. Mikuláša. Vždy je to spojené s radovaní a so zábavným učením. V tento deň by ste nenašli v škole žiaka, ktorý nekoná dobré skutky  a aby niekto tvrdil, že doma, či v škole nepočúval. Všetci jednotne Mikulášovi odpovedajú, že počúvali celý rok a my  im len fandíme, aby im to takto vydržalo - doma i v škole. Ďakujeme rodičom a príspevku zo ZRPŠ za podporu podujatia, p. Jozefovi Pačanovi za živý vianočný stromček pre školu a za darčeky, ktoré po ňomposlal sv. Mikuláš pre našich žiakov.

            Pripravila : Mgr. Lucia Sabová,

          • Matematika inak v 4. ročníku

          • Hľadať farebný výsledok a ešte byť aj zručný.A čo na to pamäť? Lepšie si pamätá. V 4. ročníku si žiaci vyskúšali počítať bez zošita. Počítať chcel zrazu každý a vyskúšať si zručne pripojiť správny výsledok. 

            Pripravila: Mgr.Aneta Bučková

          • Tvorivé vianočné dielne - ďakujeme, že ste prišli

          • Ďakujeme veľmi pekne všetkým rodičom, ktorí prijali naše pozvanie a prišli spolu s deťmi vianočne tvoriť. Ďakujem i pani učiteľkám, ktoré sa  taktiež zúčastnili a venujú sa tejto aktivite i v rámci vyučovania a spolu so žiakmi pripravujú  naďalej pekné vianočné darčeky na predaj. Okrem toho, že ich žiaci pripravujú z lásky a na potešenie, veríme, že zaujmú aj na Vianočných trhoch v Slovinkách 17.12.2023. Minulý rok sme si z predaja zakúpili 3D tlačiareň, ktorá je dodnes vo vyucovačom procese užitočná a vďaka nej sa zlepšila zručnosť žiakov programovať, i vyrábať si rôzne predmety. Kúpou výrobkov tento rok podporíte nákup sedísk do relaxačnej zóny. Už teraz Vám  ďakujeme. Kolektív ZŠ a žiaci.

          • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

          • Slávnostne a oficiálne sme dnes privítali prvákov vo "veľkej škole". Bola to veľká sláva, tréma, výzdoba i napätie už od samého rána. Zvedavé nosy vykukovali z triedy a nedočkavo očakávali, kedy to už všetko začne. A veru začalo. Pasovanie za prvákov sprevádzalo želanie úspechov, radosti, prekonaných prekážok , dobrých známok a dobrých kamarátov. Nechýbali súťaže, dobroty a veselý tanec. Ďakujeme rodičom zo ZRPŠ za sladkú, chutnú tortu. Detský smiech a radosť sa ozývali školou. Veď čo je viac, ako keď žiak/čka chodí do školy rád. Ďakujeme p. pedag. asistentkám: Mgr. Klaudii Kožárovej a Mgr. Lenke Patzovej za pomoc pri organizácii slávnosti.

            Pripravila tr. učiteľka : Mgr. Lucia Sabová

          • " NÁDEJ DUBČEK "- vzdelávame sa v divadle

          • „Bojoval za to, čomu veril, a robil to, čo mu okolnosti dovolili.“

            Pri príležitosti 17. novembra sa žiaci 8. a 9. ročníka našej školy zúčastnili na divadelnom predstavení NÁDEJ DUBČEK, ktoré si pripravilo Mestské divadlo Trenčín v budove Historickej radnice v Košiciach. Na príbehu významnej, medzinárodne uznávanej osobnosti Alexandra Dubčeka, predstaviteľa „socializmu s ľudskou tvárou“, sledovali zároveň dejiny Česko-slovenskej republiky.

            Pripravili : Mgr. Mária Szabóová, PaeDr. Lenka Dzuriková

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov na ZŠ Slovinky

          • Aktualizačné vzdelávanie na ZŠ Slovinky - lektorky z OZ Rodič ľavou zadnou z Bratislavy:

            JUDr. Ivett Pavlis a Ing. Zuzana Hanzelová

            Štvrtok 16.11.2023  sme v škole venovali vzdelávaniu pedagógov a inkluzívneho tímu na dve atraktívne témy :

            1. Pamäťové techniky učenia a myšlienkové mapy

            2. Aktivity na zvládanie emočne náročných situácií v triede

            Touto cestou sa chcem zo srdca poďakovať lektorkám, ktoré priniesli so sebou naozaj bohatú výbavu aktivít a príkladov ako učiť inak. Veľmi cenné boli aktivity ako spoznať emócie žiakov a ako budovať podnetnú klímu pri vzdelávaní.

            Súčasťou podujatia bolo aj odovzdanie škole naozaj bohatého arzenálu materiálov, ktoré sa dajú ihneď využiť na ranné kruhy, ale i na spoznávanie osobností žiakov.

            Získali sme taktiež zľavu na on line videoknižnicu ich združenia, kde sa na poruchy učenia a správania môžeme pozrieť skrz osobné svedectvá žiakov, ktorí sú už dospelí a rozprávajú o svojom "integrovanom zápase v živote v systéme nášho vyučovania. Boli sme príbehom naozaj dojatí, ako naše konanie vnímajú žiaci s ťažkosťami.

            Nevyhnutná je aj aktívna spolupráca s rodičom.Pripravíme aj vzdelávanie pre rodičov žiakov so špeciálnymi potrebami.

            Pripravila : Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka ZŠ, mentorka RCPU Gelnica, Spiš

          • Pasovačka žiakov 2. ročníka do školskej knižnice

          • Aj tento školský rok naša knižnica uvítala nových "knihomoľov". Naši druháci už úspešne ovládajú celú abecedu, čo nám dokázali pri hľadaní a čítaní indícií poschovávaných po celej škole. S úlohami si hravo poradili, za odmenu ich rytier oficiálne pasoval za čitateľov.

            Pripravila: Mgr. Mária Szabóová

          • Upozornenie pre rodičov a žiakov

          • Regionálny úrad školskej správy v Košiciach poslal na školu oficiálne upozornenie pre rodičov a žiakov na nebezpečnú skupinu na Whatsapp - komunikačnej platforme – „Přidej co nejvíc lidí“, ktorá sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl a pred ktorou je potrebné vystríhať zákonných zástupcov aj zamestnancov školy.

            V skupine sú zasielané mladistvým agresívne, násilné a iné nevhodné obsahy , vrátane s návodmi na samovraždu a pod.

            Je potrebné deťom skontrolovať mobily a v prípade, ak by Vaše dieťa bolo touto skupinou oslovené, je potrebné to hlásiť na polícii.

            Celé znenie upozornenia si môžete prečítať v prílohe správy. Link  je pod obr.

            Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje