• Príroda je naša súčasť

          • Žiaci sa v rámci projektu Obce Slovinky opäť preskúšali ako pristupovať k ochrane prírody správnym triedením odpadu.Úlohy zvládli správne.Môžeme si z nich, i my dospelí, zobrať príklad a napr. nerozvážať naše nepotrebné veci do lesa v okolí, kto tak robí. Nie je to práve pekná vizitka kultúrnosti a dobrý príklad. Ďakujeme.

            Pripravil: Obecný úrad Slovinky

          • Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých

          • Zapojili sme sa do projektu Slovenskej akadémie:

            „Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých“

            Ďakujem kolegyniam, Mgr. Dubeckej, Mgr. Szaboóvej a PaedDr. Dzurikovej, že sa zapojili do projektu a celý rok pripravovali tvorivé podujatia, besedy, prednášky a exkurzie, ktoré žiakov viedli k osvojovaniu si hodnôt demokracie a rovnakých šancí pre každého.

            VYDRŽAŤ A NEVZDÁVAŤ SA ✊🏼

            🍀 10 rôznorodých škôl z celého Slovenska. 10 inšpiratívnych spôsobov ako sa veci robiť dajú inkluzívne, s rešpektom a nadšením.

            🍀 Aj taký bol dnešný deň ukončenia ročníka Slovenskej akadémie „Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých“.

            💚 Stretla som niekoľko skvelých pedagógov, pedagogičiek, riaditeľov a riaditeliek, ktorí/é do vzdelávania pridávajú príchuť ľudskosti (=inklúzie).

            👉 Tieto školy, každá iným spôsobom maximálne rešpektujú a rozvíjajú kultúrne, individuálne a jazykové špecifiká každého svojho žiaka, žiačky.

            💚 Nech sa každé dieťa v škole cíti rešpektované, milované a podporované. Každé dieťa bez rozdielu.

            Milé kolegyne, kolegovia zo škôl :
            🍀 ZŠ Laborecká, Humenné,
            🍀 ZŠ s MŠ Tulčík,
            🍀 ZŠ Družstevná pri Hornáde,
            🍀 ZŠ Slovinky,
            🍀 Spojená škola Pohronská Polhora,
            🍀 ZŠ Pavla Križku, Kremnica,
            🍀 ZŠ Hrnčiarska, Zvolen,
            🍀 ZŠ Školská, Bánovce nad Bebravou,
            🍀 ZŠ s MŠ Juraja Holčeka, Dolný Ohaj,
            🍀 Spojená škola Dudince,
            ďakujem za Vašu prácu. Neprestávajte.

            Svetlana Sithová - školstvo pre všetkých
             

            Národný inštitút vzdelávania a mládeže

            Ďakujeme autorom projektu, že sme sa mohli zúčastniť.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Prváci čítali z knihy na obecnom úrade🌸🌸🌸

          • Žiaci čítali z knihy, ktorú dostali na začiatku školského roka z príležitosti nástupu do školy. Síce im knihu odovzdávala ešte predchádzajúca pani starostka, čítali z nej už terajšej pani starostke Mgr. Márii Kopnickej a pani prednostke Ing. Márii Grisákovej.

            Za skutočne ukážkové čítanie boli žiaci nielen pochválení, ale dostali aj pohostenie v podobe výbornej buchtovej torty a osviežujúceho čaju. Dobroty sa rýchlo minuli v bruškách, tak žiaci dostali aj trvácnejšiu pamiatku - prívesok s logom obce. Nálada bola veselá, tak sme sa prezentovali aj spevom a spontánnym tancom.

            Lúčenie s našimi hostiteľkami nemalo konca - kraja o čom svedčia aj fotografie. Žiakom bolo dobre a iste sa radi prídu pochváliť svojou šikovnosťou i v budúcnosti a aj v iných oblastiach.

            Pripravila: Mgr. Slávka Michňová

            I ja ďakujem p. učiteľke Slávke za kvalitné vzdelávanie. Už na školskom kole Hviezdoslavov Kubín prváčky vedeli krásne spamäti prednášať.

            Mgr. Anka Rybárová, RŠ

          • Organizačné oznamy rodičom a žiakom

          • Riaditeľka školy oznamuje, že z organizačných dôvodov sa v utorok 20.6.2023 ruší 7. vyučovacia hodina a v dňoch 22.6. - 23.6.2023 prebieha vyučovanie riadne podľa rozvrhu, ale 5 vyuč. hodín. ( vzdelávania učiteľov). Obedy a ŠKD v riadnom režime. Ďakujem za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Stolný tenis do škôl

          • Slovenský stolnotenisový zväz (SSTZ) organizuje projekt Stolný tenis do škôl.

            Prihlásili sme sa a vybrali nás spomedzi mnohých škôl.

            Darovali našej škole úplne nový značkový pingpongový stôl značky Butterfly, rakety a loptičky. Dnes prišli do našej školy urobiť pingpongovú šou - exhibíciu s cieľom podnietiť deti ku športu a ku hre stolného tenisu. Ukážku hry predviedol majster Slovenska Alexander Valuch so svojim otcom a trénerom a majsterka Slovenska mladších žiačok Liliana Guassardo, členka STO Krompachy.

            Na záver akcie bola autogramiáda - žiaci získali podpisové kartičky A.Valucha, podpisy si žiadali aj na ruky, topánky, oblečenie.

            Všetci žiaci na záver dostali malý darček - vak s logom SSTZ a darčekové predmety.

            Sme vďační, že nás vybrali a že sme sa mohli zapojiť do tohto skvelého projektu

            Pripravila: Ing.Liana Koňarová

          • Fotenie žiakov - oznam

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že sa zajtra 14.6.2023 od 8:00h  v škole uskutoční fotenie jednotlivých tried, nie jednotlivcov. Prosíme, aby sa žiaci pekne upravili  a učesali :). Ďakujeme za pozornosť.

          • Sviatok Sväté ženy myronosice v pravoslávnom chráme

          • Žiaci našej školy vystúpili s programom v pravoslávnom chráme nanebovstúpenia Isusa Christa. V tento sviatočný deň ústami našich žiakov odzneli slová, piesne a verše pohládzajúce srdce i dušu pre milované v Christu dievčatá, ženy, sestry, mamky, babky, tety a vôbec pre všetky ženy na celej Zemi. Za každú ženu ti Bože patrí veľká preveľká vďaka. Sochrani ich Vladyko na mnohaja i blahaja Lita.

            ThDr. Marek Beňa

          • Noc kníh na I. stupni

          • Svojej noci plnej hier, súťaží a spoznávania rozprávkových postáv sa dočkali i žiaci na I. stupni. O to s väčšou radosťou sme spoločný čas strávili. Ďakujem pani učiteľkám z I. stupňa za kvalitnú prípravu podujatia, rodičom za hojnú prípravu jedál na opekačku, p. starostke Mgr. Márii Kopnickej a p. Ing. Márii Grisákovej za návštevu a za chutné domáce koláče pre deti. Bol to zábavný a náučný čas, radostné zakončenie týždňa. Prajem všetkým radostný víkend spojený so zaslúženým relaxom.

            Mgr. Anna Rybárová, RŠ

          • ŠKODA. LAB KOŠICE - podpora technického vzdelávania

          • ŠKODA. LAB KOŠICE - zúčastnili sme sa na interaktívnom mobilnom projekte akadémie Edulab Bratislava, ktorá projekt sprístupnila pre žiakov základných škôl i v Košiciach. Projekt vznikol za účelom podpory technického vzdelávania žiakov a radi sme prijali ponuku. Ďakujeme za spoluprácu.

            Pripravili: Mgr. Adriana Parimuchová, Mgr. Lucia Klapáčová

          • ROZHODNUTIA o prijatí do 1. ročníka

          • Milí rodičia našich budúcich prvákov, v kancelárii riaditeľky školy si môžete vyzdvihnúť Rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa do1. ročníka, i cestou do a zo škôlky, v stredu 31.5.2023 a štvrtok 1.6.2023 ráno od 7:15h do 8:00 a poobede od 12:00- do 17:00h. Rozhodnutie si oproti podpisu preberá len zákonný zástupca dieťaťa, nemôžu to byť naše zlaté babičky . Ďakujeme za porozumenie.Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • DEŇ RODINY -OSLAVA - hlasovačka za gulášik

          • Milí rodičia, na našej webovej stránke Edupage Vám pribudla správa o veľmi potrebnom hlasovaní, koľko porcií gulášiku potrebujú naši školskí tatovia navariť, aby sa ušlo každému. Prosím, venujte správe pozornosť a zahlasujte. Termín do pondelka do 12:00h, aby sme všetko včas pripravili. Vďaka. Tešíme sa na Vás, hry a súťaže už chystáme. Aj my sa už nevieme dočkať, kedy sa s Vami zahráme .

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Deň matiek na ZŠ Slovinky

          • Milé mamy, staré mamy a celé rodiny, veľmi sa tešíme, že ste prijali naše pozvanie a deti Vám mohli odovzdať svoje veršované a tanečné dary. Prinášame pár ukážok z vystúpení aj pre tých, ktorí z rôznych dôvodov nemohli prísť. Ďakujem pedagógom za úsilie, ktoré vynaložili pri príprave tohto "daru ". Nejedno oko malo slzy od dojatia a spomienok. Postoj chvíľa, si taká krásna.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

            Záverečná pieseň : S Tebou - ukážka

          • Vzdelávanie učiteľov - oznam

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom, že dňa 24.5.2023 sa z dôvodu vzdelávania učiteľov skončí vyučovanie žiakov v zmysle ich rozvrhu, ale 5. vyučovacou hodinou, aj pre tých žiakov, ktorí mali mať 6h. ŠKD a obedy budú v riadnom režime. Ďakujem za pozornosť.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Pozvánka na vystúpenie k Dňu matiek

          • Milé mamy, staré mamy, pobyt žiakov v škole v prírode trochu posunul prípravu nášho programu pre Vás na Deň matiek, ale o to s väčšou radosťou sme ho teraz pripravili a tešíme sa na Vás. Veríme, že prídete.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Oslava Dňa rodiny - zmena termínu na 31.5.2023

          • Milí rodičia, z dôvodu nepriaznivého počasia, mokrej vysokej trávy v celom areáli školy, sme boli nútení na včerajšej pracovnej porade presunúť oslavu Dňa rodiny na iný termín a to na 31.5.2023 od 15:00 -19:30h.

            Podrobnejšie informácie ešte doručíme. Zatiaľ si môžeme zaspievať : " Až bude pokosená tráva .." S úsmevom je deň krajší. Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Krásny Deň matiek!

          • Želám všetkým mamám v našom školskom kolektíve, mamám a starým mamám našich žiakov krásnu oslavu Dňa matiek, veľa vďačnosti od Vašich najbližších, veľa lásky, zdravia a vzájomnej podpory, keď je deň radostný, i keď je skúškou. Veľa šťastia.

            Malý oznam: Kvôli pobytu našich žiakov v škole v prírode sa naša školská oslava Dňa matiek trochu posunie. Informácie doručíme včas. Peknú nedeľu.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Oznam pre žiakov z rím.katol. NBV

          • Milí rodičia a žiaci, p. dekan Mgr. Stanislav Kocúr posiela pozvánku na stretnutie detí a mládeže dňa 13.5.2023 o 17:20h v sobotu  v Krompachoch - tiež na mládežnícku svätú omšu , ktorá bude spojená aj s adoráciou za mier a pokoj vo svete. V prílohe zasielame link na podrobnejšie informácie. Prosíme rodičov, aby ste povzbudili svoje deti zúčastniť sa. Ďakujeme.

            Mgr. Anna Rybárová

          • Deň matiek a Deň rodiny - informácie

          • Deň matiek a Deň rodiny sa v našej škole stal vzácnym i zábavným popoludním. Nejeden otec odchádzal z areálu pomaľovaný ako pirát a mal za sebou v areáli skúšku zdatnosti, tlaku a dýchania.

            Milí rodičia, i tento rok sa na Vás opäť tešíme. Vyhraďte si, prosím, už teraz čas na  dátum 19.5.2023 od 15:00 -19:30h - piatok , potešíte svoje deti, nás a strávime spolu zábavný deň. Bližšie informácie doručíme v pondelok.

            Ďakujeme združeniu OZ VIAC Trstená za spoluprácu a výrobu krásnych reklamných plagátov, ktoré budú zdobiť oslavy Dňa rodiny po celom Slovensku.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje