• KONFERENCIA Global Money Week a náš deň D

          • KONFERENCIA Global Money Week a náš deň D

            AKO SA BRÁNIŤ PODVODOM NA INTERNETE - pripraviť svoju vlastnú stratégiu

            "Deň našej prezentácie a našich inovačných riešení zadaných úloh bol pre nás veľkým a napínavým zážitkom. Spoznali sme kamarátov z iných škôl a porovnali sme si svoje zručnosti a vedomosti." Reprezentovali nás : Boris Pačan, Jasmína Kubovčíková, Hugo Haľko a Jakub Varecha z 8.ročníka. Innovation Camp je dvojdňová celodenná súťaž, počas ktorej žiaci pracujú na reálnej výzve, ktorú vytvoril organizátor súťaže. Úlohou žiakov, rozdelených do zmiešaných tímov, je nájsť najlepšie riešenie zadanej výzvy na danú tému a prezentovať ho pred odbornou porotou. Najlepšie 3 tímy získajú hodnotné ceny, diplomy.

            Prvý deň absolvujú súťažiaci teambuildingové aktivity a prípravu na riešenie súťažnej výzvy. Druhý deň prebieha samotné riešenie súťažnej výzvy, prezentácia pred porotou a vyhodnotenie. Súťaž im priblíži aj fungovanie reálneho podnikateľského prostredia.Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Pripravila,: Mgr A. Parimuchová v spolupráci s Mgr. L. Sabovou

          • Testovanie 9 prebiehalo štandardne

          • Testovanie 9 prebiehalo štandardne podľa pokynov Nivam za externého dozoru p. Ing.Mgr. Daniela Ondáša zo ZŠ,Sp.Vlachy.

            Zaželali sme našim deviatakom veľa odhodlania, správnych rozhodnutí a čo najviac správne vyriešených úloh.

            Pripravila: Mgr.Lucia Klapáčová, výchovná poradkyňa

          • Školské nahrávacie štúdio je už medzi nami.

          • Kritické myslenie, tvorba reportáží na spoločensky dôležité témy medzi mládežou, umelecké pásma, zaujímavé rozhovory a mnoho inej tvorivosti s hovoreným slovom - to všetko nám prináša tento super projekt MŠ SR z POO, vďaka ktorému sme si mohli zakúpiť potrebnú techniku a renovovať priestory.

            Pripravila: Mgr.Anna Rybárová,RŠ

          • Bolestivej Matke - hudobný pozdrav

          • V tejto pôstnej dobe prináša i náš školský spevokol svoj pozdrav bolestivej Matke i nám všetkým.Verím,že i Vám zohrejú srdce. Pieseň sme nahrali v Rímskokatolíckom kostole sv.Cyrila a Metóda v Slovinkách.

            Pripravila: Mgr. A. Bučková, Mgr. A. Rybárová,gitara p.J.Hvizdoš, flauta: žiačka 8. roč.- Laura Karašová, technika žiak : Boris Pačan. Ďakujeme aj p.A.Cicoňovej za spoluprácu.

            Ďakujeme i našim talentovaným dievčatám.

          • Testovanie 9 - riaditeľské voľno

          • TESTOVANIE 9 - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov

            vyhlasuje riaditeľské voľno

            z organizačných dôvodov (Testovanie T9 2023) pre žiakov II. stupňa na ZŠ, Slovinky 71 a to dňa 20. marca 2024 (streda).

            I. stupeň sa riadne učí. Obedy a ŠKD pre prítomných žiakov v riadnom režime. Deviatakom želáme odhodlanie a úspešný deň.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy.

          • Zápis do 1. ročníka - elektronická prihláška

          • Milí rodičia detí v prípravke v MŠ Slovinky, pripájam Vám link, kde môžete prihlásiť svoje dieťa na zápis do 1. ročníka na našej škole.

            LINK: https://zsslovinky.edupage.org/register/

            Podrobnejšie informácie máte priamo v úvode prihlášky, keď si ju otvoríte. Prihlášku nevytláčate. Vytlačíme všetky prihlášky my v škole a na zápise rodičia podpíšu. Ak by ste mali akékoľvek otázky, pokojne sa na mňa, alebo na p. riaditeľku v MŠ Slovinky, obráťte. Poradíme Vám. Pekný deň. Tešíme sa na Vás.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • Školské rozhlasové štúdio v plnej príprave

          • Príprava školského nahrávacieho štúdia z projektu POO MŠ SR Výchova k hodnotám a ku kritickému mysleniu je v plnom prúde. Ďakujeme spoločnosti p. Jozefa Pačana Excliziv za dobrú spoluprácu. 

            Mgr. Anka Rybárová, RŠ

          • Projekt : Školská rovesnícka mediácia

          • Projekt : Školská rovesnícka mediácia - vytvárame priateľstvá v prostredí rôznorodosti a odlišností. Náš hosť: žiaci zo ZŠ Gelnica

            Sieťovanie škôl sa týka, tak spolupráce medzi učiteľmi v regióne, ako aj spoznávanie sa žiakov medzi sebou z rôznych škôl. V rámci tohto projektu nás dnes navštívili žiaci zo ZŠ Gelnica spolu s koordinátorkou projektu: Mgr. Martinou Švarcovou.

            Cez rôzne aktivity si žiaci vyskúšali svoje zručnosti riešiť rôzne školské situácie, ako im správne rozumieť, ako sa rešpektovať navzájom a rozvíjať emočnú inteligenciu otvorenú pre pozitívne vzťahy.

            Pripravila: Mgr.Anna Rybárová v spolupráci s RCPU Gelnica,Spiš

          • Noc kníh na I. stupni

          • Noc kníh - noc hier, úloh a spoznávania krajiny príbehov. Naši výskumníci riešili zadania a prezentovali svoje objavy. Zážitkové vzdelávanie so sebou vždy prináša názornosť, ktorú nikdy nenahradí mobil.

            Ďakujem našim tvorivým a hravým učiteľkám: Mgr. Lucke Sabovej, Mgr. Anetke Bučkovej, Mgr. Nataške Bernáthovej a Mgr. Majke Labašovej za ochotnú prípravu tohto nášho obľúbeného podujatia.

            Ďakujeme p. starostke a p. prednostke za chutné koláče na raňajky.

            Mgr. Anka Rybárová, riaditeľka školy

          • RWANDA - krajina, kde sandále sú pre žiaka luxus

          • Beseda s dobrovoľníčkou Romanov z Kolinoviec

            "Nevzdelané dieťa je u nás stratené dieťa"

            Privítali sme dnes medzi sebou dobrovoľníčku na misiách v africkej Rwande. Žiaci tak lepšie spoznali život svojich rovesníkov v Afrike.Dozvedeli sa ako sa deti tešia do školy, majú v nej aspoň jedno teplé jedlo denne, uniformu, ktorú musia rodičia odpracovať, lebo im ju nemôžu kúpiť. Deti chodia 40-60 minút do školy i zo školy pešo. Vzdelanie je jediný spôsob ako sa vyslobodiť z ťažkých životných podmienok. ĎAKUJEME slečne Romane za svedectvo. Pôstna krabička, ktorú si žiaci vezmú domov je dobrovoľná aktivita, ktorá ich má motivovať nemyslieť iba na seba.

            Pripravila: Mgr.Anna Rybárová

          • Zlatý slávik - školské kolo

          • Zlatý slávik - v školskom kole speváckej súťaže sme hľadali tých našich nadšených a talentovaných "slávikov". A veru, nebolo ich málo. Najťažšie je vždy vybrať víťazov, preto ďakujeme všetkým súťažiacim, ktorí nabrali odvahu zmerať si svoj talent. No a zo srdca blahoželáme víťazom.

            Pripravili : Mgr. A. Bučková, Mgr. L. Sabová a Mgr. M. Labašová

          • Dôležitý oznam ‼️ ODSTÁVKA VODY V OBCI

          • Milí rodičia, z dôvodu odstraňovania poruchy na kanalizácii v obci, dôjde dnes k odstávke vody v časti obce Nižné Slovinky, teda vrátane školy. Z tohto mimoriadneho dôvodu bude dnes vyučovanie skrátené na 4 vyučovacie hodiny a všetci žiaci budú končiť o 11:30h. Obedy sa dnes pre žiakov nedajú navariť a nebude poobede pracovať ani ŠKD. Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Anna Rybárová, riaditeľka školy

          • Výtvarný talent našej štvrtáčky

          • Amanda Papcunová má len 9 rokov, ale jej videnie sveta farieb a literárnych postáv je naozaj pozoruhudný. Poslala nám ukážku Harry Pottera ako ho vidí dnes, s odstupom času. Myslím si, že si raz pozrieme aj jej výstavu a že o nej ešte budeme počuť.

          • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo v Krompachoch

          • Blahoželáme našej žiačke, Barborke Čechovej,

            k 1.miestu v prednese poézie.

            Ďakujeme aj žiačkám: Linde Maňovskej, Vanesske Pačanovej, Zarke Haľkovej a Katke Novotnej za reprezentáciu našej školy na obvodnom kole.

            Pripravili: vyučujúce SJL

          • BIOLÓGIA v 5. ročníku naživo u o. Tomáša

          • BIOLÓGIA v 5. ročníku naživo

            Téma: vtáky a cicavce

            Žiaci v rámci hodiny biológie doniesli rôzne rekvizity ako parohy srnca a jeleňa, ale mali sme aj živého škrečka a zajaca. Navštívili sme aj gréckokatolícku faru. Mgr. Tomáš Mikunda chová totiž množstvo rôznych zvieratiek. Konkrétne našim žiakom ukázal ako sa z vajíčok liahnu kuriatka. Vysvetlil nám ako ich ohrieva v umelej liahni. Žiaci si mohli kuriatka chytiť do rúk a priamo pozerať na jednotlivé štádia vývinu vo vajíčku. Bolo to naozaj veľmi zaujímavé. Ďakujeme za ochotu.

            Pripravili: Mgr. Pavlína Tomašková, Mgr. Tomáš Mikunda

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje